ABONE OL

Spora olan ilgisiyle bilinen Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, çeþitli branþlardaki müsabakalarý takip ettiði gibi belirli aralýklarla da basketbol oynuyor. Cumhurbaþkaný Erdoðan ile basket maçý yapan isimler de heyecanlý ve keyifli geçen maçlardan görüntüleri zaman zaman sosyal medya hesaplarýndan paylaþýyor.

Maçlarda yer alan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baþkaný, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, yeni bir basketbol videosu yayýnladý.

ÝKÝ FARKLI MAÇTAN GÖRÜNTÜLER

Mustafa Varank'ýn X hesabýndan, "Masada, sahada, sporda mücadeleye devam!" notuyla paylaþtýðý video, Birleþmiþ Milletler (BM) toplantýlarý vesilesiyle yoðun bir tempoda geçen ABD ziyareti sonrasý yurda dönen Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile farklý günlerde oynanan basketbol maçlarýna ait kolaj görüntülerden oluþuyor.

ÖNCE ISINMA

Görüntüler, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn kondisyon bisikletinde ýsýnmasýyla baþlýyor. Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki maçlarda Erdoðan, Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak, Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan, MÝT Baþkaný Ýbrahim Kalýn, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun, eski bakanlar Mevlüt Çavuþoðlu, Mehmet Muharrem Kasapoðlu ve Mustafa Varank, AK Parti Ýzmir Milletvekili Alpay Özalan, Gençlik ve Spor Bakan Yardýmcýsý Hamza Yerlikaya ile Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Baþkan Vekili Ömer Onan'ýn yer aldýðý görülüyor.

"HAYDÝ ÖMER, YAP SAYINI"

Videoda, yeþil yelekli takýmýn kaptanlýðýný yapan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri ve eski milli basketbolcu Ömer Onan'ý "Haydi Ömer, yap sayýný" diye motive ediyor.

RENKLÝ DÝYALOGLAR

Oldukça çekiþmeli geçen maçlardan renkli diyaloglar da videoda yer alýyor. Cumhurbaþkaný Erdoðan, TBF Baþkan Vekili Ömer Onan'a yapýlan bir faul sonrasý "Faul oldu, ver ver, faul var" derken Alpay Özalan da "Tereyaðýndan kýl çeker gibi aldým" karþýlýðýný veriyor.

Baþka bir görüntüde ise Cumhurbaþkaný Erdoðan eski milli güreþçi Yerlikaya'ya "Hamza sen faul yaptýn mý" diye soruyor. Yerlikaya da "Topu çektim efendim. Bir þey yapmadým" yanýtýný veriyor.