Resmi Gazete'de yayýmlandý! Anayasa Mahkemesi üyeliðine Metin Kýratlý seçildi
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan imzasýyla yayýmlanan Anayasa Mahkemesi Üyeliðine Seçme Kararý, Resmi Gazete'de yayýmlandý.

Buna göre, eski Cumhurbaþkanlýðý Ýdari Ýþler Baþkaný Metin Kýratlý, Anayasa Mahkemesi üyeliðine seçildi.

Kýratlý, 12 Mayýs'ta görev süresi dolan Muhammed Emin Kuz'un yerine Anayasa Mahkemesi üyesi oldu.

METÝN KIRATLI KÝMDÝR?

14 Þubat 1969 tarihinde Konya/Ereðli'de doðdu. Ýlkokul ve lise eðitimini Ereðli'de tamamladý.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yýlýnda mezun oldu.

Türkiye ve Ortadoðu Amme Ýdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eðitim Programý Goethe Enstitüsünde (Berlin) yabancý dil eðitimi aldý. Daha sonra Ýstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalý Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programýný bitirdi. Kýrýkkale Üniversitesinde doktora eðitimini tamamladý.

Ankara Adliyesinde hâkimlik stajýna baþlayan KIRATLI, staj bitimi sýrasýyla Ulaþ Hâkimliði, Çaldýran Hâkimliði, Yalvaç Hâkimliði ve Manavgat Hâkimliði görevlerini yapmýþ olup, 2004 yýlýnda Adalet Bakanlýðý Ceza Ýþleri Genel Müdürlüðüne atanarak Tetkik Hâkimlik, Daire Baþkanlýðý, Genel Müdür Yardýmcýlýðý ve Genel Müdür olarak görev almýþtýr. 2014 yýlýnda 12. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn seçilmesiyle Cumhurbaþkanlýðý Genel Sekreter Yardýmcýlýðý görevine atanmýþ olup, 3 Aðustos 2018 tarihinden itibaren de Cumhurbaþkanlýðý Ýdari Ýþler Baþkaný olarak görevini sürdürmektedir.

23 Kasým 2018 tarihli Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesi ile YÖK Üyeliðine atanmýþtýr. Ayrýca, Akdeniz Havzasý ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araþtýrma Merkezi Danýþma Kurulu Baþkanlýðýný yürütmektedir.

Ýyi derecede Almanca bilen KIRATLI, evli ve iki çocuk babasýdýr.

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • Anayasa Mahkemesi Üyeliði
  • Metin Kýratlý