Rize'de 404 ofis ve 215 dükkan hak sahiplerine teslim edilecek
ABONE OL

Avcý, gazetecilere, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý öncülüðünde 2 yýl önce Rize Belediyesi ve TOKÝ ortaklýðýyla 8 bloktan oluþan Belediye Bloklarýnýn bulunduðu alanda kentsel dönüþüm çalýþmalarýna baþlandýðýný belirtti.

Otopark dahil 95 bin metrekarelik alanda yeniden inþa edilen 8 blokta 404 ofis ve 215 dükkanýn yer aldýðýný vurgulayan Avcý, "Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz Recep Tayyip Erdoðan, 5 Kasým Pazar günü Rize'de 20'ye yakýn projeyi hizmete alacak." dedi.

Avcý, sahil bandýndaki binalarýn pek çoðunda deniz suyuna baðlý korozyondan kaynaklý problem ortaya çýktýðýný anýmsatarak, "Hikayesi 10 yýla dayanan bir projeyi pazar günü Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz ile birlikte inþallah açacaðýz. Nitelik ve mimari bakýmýndan çok özel bir proje oldu. Rizeli hemþehrilerimizin çok beðendiði bir proje ortaya çýktý." diye konuþtu.

ARDEÞEN-AYDER YAYLA YOLUNUN TEMELÝ ATILACAK

Avcý, 5 yýldýr üzerinde çalýþýlan Ayder Yolu Projesi'nin temelinin de törende atýlacaðýnýn altýný çizerek, þöyle devam etti:

"Rize'nin, Karadeniz'in, Türkiye'nin önemli bir yol aðýna kavuþabilmesi için uzun yýllar verdiðimiz mücadele sonunda Ayder Yolu'nun ihalesini gerçekleþtirdik. Ýnþallah pazar günü temel atma töreni gerçekleþtireceðiz. Ardeþen'den Ayder'e kadar takriben 40 kilometre uzunluðunda çok daha nitelikli bir yola bölgeyi kavuþturmuþ olacaðýz."

Rize'nin çok deðerli yatýrýmlar aldýðýna dikkati çeken Avcý, Þehir Hastanesi dolgu çalýþmalarýnýn tamamlandýðýný, üstyapý çalýþmalarýnda ise ihale sürecinin sonuna gelindiðini aktardý.

Avcý, Þehir Hastanesi için 150 dönümlük alanýn yeterli olduðunu ancak gelecek yýllarda büyütülme ihtimalini düþünerek dolgu alanýn 350 dönüm olarak gerçekleþtirildiði vurguladý.

Rize'nin geliþmeye devam ettiðini belirten Avcý, þunlarý kaydetti:

"Sahilde Millet Bahçesi 600 dönümü kaplayacak. Rize'de sosyal alan anlamýnda büyük açýðý gideriyoruz. Belediye Bloklarýmýzý dönüþtürerek adeta bir açýk alýþveriþ merkezi planlamasý ortaya koyduk. Hemen karþýsýnda 600 dönüm, insanlarýn aileleri ile vakit geçirebileceði sosyal alan inþa ediyoruz. Rize'yi geliþtirmeye, dönüþtürmeye devam edeceðiz."

Avcý, herkesi 5 Kasým'da gerçekleþtirilecek toplu açýlýþ törenine davet etti.