Rize'de hasar tespit çalýþmalarý yürütülüyor
ABONE OL

Ýl Özel Ýdaresi ekipleri, derelerin taþmasý sonucu dün su basmasý ve toprak kaymasý yaþanan Kýrklartepe ve Zincirliköprü köylerinde çalýþma baþlattý.

Hasar tespiti ve temizlik çalýþmalarý gerçekleþtiren ekipler, heyelan nedeniyle kapanan Zincirliköprü köyü yolunu da açmaya çalýþýyor.

Zincirliköprü Muhtarý Ýbrahim Yazýcý, gazetecilere, dün öðle saatlerinde baþlayan yaðýþ nedeniyle köyün farklý yerlerinde sel ve heyelanlar meydana geldiðini söyledi.

Ekiplerin tedbirli þekilde temizlik çalýþmalarýný sürdürdüðünü belirten Yazýcý, "Dün komþumuz Harun Kanbur, çay toplamak için gittiði yerde heyelan sonrasý aracýyla mahsur kaldý. Ýþ makinesiyle yolu açarak kendisine ulaþtýk." dedi.

Harun Kanbur ise toprak altýnda kalmaktan son anda kurtulduðunu ifade ederek, "Çay toplarken çok þiddetli yaðmur yaðdý. Biz de çay toplamayý býraktýk. Çayýmýzý yükleyip gideceðimiz sýrada heyelan oldu. Tesadüfen kurtulduk." diye konuþtu.

Köy sakinlerinden Sakine Uzun da aþýrý derecede yaðmur yaðdýðýný kaydederek, "Çay topluyorduk. Bahçeden çýkýp eve geldik, yemek yiyecektik. O sýrada yolun üstü çökmeye baþladý. Sele kapýlacaðýz diye korktuk." ifadelerini kullandý.