Rize'de þiddetli yaðýþlarýn ardýndan 39 konutun nakline karar verildi
ABONE OL

Rize Valiliðinden yapýlan yazýlý açýklamada, geçtiðimiz hafta etkili olan yaðýþlar neticesinde Çayeli ilçesinde 24 saatte metrekareye 206 kilogram yaðýþ düþtüðü hatýrlatýldý.

Afet riskine karþý 38 kiþinin tahliye edildiði aktarýlan açýklamada, yürütülen çalýþmalarýn ardýndan ulaþýma kapalý yerleþim yeri olmadýðý, tüm yerleþim yerlerine su ve elektrik verildiði kaydedildi.

Açýklamada, yol temizleme, tahkimat, dere yataðý boþaltýlmasý, sel tahribatý önleyici tedbirler ve heyelan temizliði çalýþmalarýnýn devam ettiðine vurgu yapýlarak, þu ifadelere yer verildi:

"DSÝ, Karayollarý, Ýl Özel Ýdaresinden toplam 112 iþ makinesi, 28 araç ve 250 personelle çalýþmalar yürütülmektedir. Çayeli Belediyesi 8 iþ makinesi, 13 araç, 46 personel ile 8 mahallede, AFAD 8 teknik personel ve 2 araçla jeolojik etüt ve altyapý çalýþmalarýna devam etmektedir. Bugüne kadar yapýlan etütler sonucunda 89 ayrý noktada 107 adet konut heyelan risk bakýmýndan incelenmiþtir. Yapýlan incelemeler neticesinde heyelana maruz kalan veya kalabilecek durumda olan 39 konutun nakline karar verilmiþ, 19 konut için 15 afet önleyici istinat duvarlarý yapýlmasý, 19 konutun kontrol etütleri programýna alýnmasý önerilmiþtir. Köy ve mahallelerde çalýþmalar devam etmektedir."

Ýl Defterdarlýðýnýn 8 personel, 2 araç ile zarar tespit çalýþmalarýna devam ettiði belirtilen açýklamada, Çayeli'nde konut, iþ yeri ve araçlarda toplam 6 milyon 406 bin 500 liralýk zarar tespit edildiði bildirildi.

Açýklamada, tarýmsal ve hayvansal zarar tespit çalýþmalarý kapsamýnda Tarým ve Orman Müdürlüðünün 4 personel, 2 araçla çalýþmalarýný sürdürdüðü ifade edilerek, Çayeli ilçesinde 151 çay üreticisine ait toplam 92,85 dekar çay bahçesi ile 8 arý kovanýnýn zarar gördüðü kaydedildi.

  • etiket1
  • hasar tespit
  • etiket2
  • önleyici duvar
  • etiket3
  • konut boþaltma