Rojin'i arama çalýþmalarý 10. gününde... Taramalý sonar ve radarlar kullanýlýyor
ABONE OL

Van Yüzüncü Yýl Üniversitesi (YYÜ) Eðitim Fakültesi Çocuk Geliþimi Bölümü 1'inci sýnýf öðrencisi Rojin Kabaiþ, 27 Eylül akþamý kaldýðý yurtta akþam yemeðini yedikten sonra dýþarý çýktý. Geri dönmeyen Rojin Kabaiþ'e telefonla ulaþamayan arkadaþlarý, 28 Eylül'de saat 12.00 sýralarýnda polise haber verdi. Kabaiþ'in 27 Eylül'de saat 18.30 sýralarýnda Van Gölü Sahili'ne çakýl taþý toplamaya gideceðini söylediði, birlikte gitmeyi teklif ettiði arkadaþýnýn olumsuz yanýt verdiði tespit edildi. Kabaiþ'in arkadaþlarý, 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklýk, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Telefonla konuþtuðu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacaðýný söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükþehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalýþmasý baþlattý. Gönüllü arama kurtarma ekiplerinin de katýldýðý çalýþmalara, polis ekipleri zaman zaman havadan da destek veriyor. Arama çalýþmalarýnda Çanakkale Ýl Emniyet Müdürlüðü'nden gönderilen yandan taramalý sonar cihazý, jandarmanýn su üstü radar, polisin su altý görüntüleme cihazlarý da kullanýlýyor. Jandarma, sahil güvenlik, polis ve AFAD ekiplerinden oluþan dalgýçlar da zaman zaman göle dalýþ yaparak aramalara destek veriyor.

Bugün arama çalýþmalarýnda 10'uncu güne girildi. Ancak þu ana kadar Rojin'e ait herhangi bir ize ulaþýlamadý. Rojin'in kaçýrýlma ihtimaline karþý da ekipler olayýn yaþandýðý ilk günden itibaren Bardakçý Mahallesi'ne giriþ ve çýkýþ yapan 100'den fazla araçta inceleme yaptý. Dün Ýskele sahilinde arama yapan ekipler, bugün tekrar Yüzüncü Yýl Üniversitesi ile Bardakçý Mahallesi arasýnda kalan bölgede çalýþmalarýný sürdürüyor.

Kayýp Rojin Kabaiþ için termal kamerayla arama yapýlýyor

Telefonundaki detay dikkat çekti

Üniversiteli Rojin'i arama çalýþmalarý 4'üncü gününde

  • üniversite öðrencisi
  • arama çalýþmalarý
  • Van Gölü dalýþ