Saadet Partisi Kurucu Genel Baþkaný Recai Kutan vefat etti
ABONE OL

Saadet Partisinin sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, "Saadet Partisi Kurucu Genel Baþkanýmýz, Yüksek Ýstiþare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Baþkaný, muhterem büyüðümüz Recai Kutan, Hakk'ýn rahmetine kavuþmuþtur. Milletimizin ve camiamýzýn baþý sað olsun." ifadelerine yer verildi.

"TÜRK SÝYASETÝNÝN MÜMTAZ ÞAHSÝYETLERÝNDEN BÝRÝYDÝ"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, hayatýný kaybeden Recai Kutan için baþsaðlýðý mesajý yayýmladý. Cumhurbaþkaný Erdoðan, mesajýnda "Saadet Partisi Kurucu Genel Baþkaný ve Yüksek Ýstiþare Kurulu Üyesi, Türk siyasetinin mümtaz þahsiyetlerinden biri olan Sayýn Recai Kutan Beyefendi'nin vefatýný derin bir teessürle öðrendim. Merhum Recai Kutan'a Cenab-ý Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi'ne ve Millî Görüþ camiamýza baþsaðlýðý diliyorum. Sayýn Recai Kutan siyasi mücadelesi ve ülkemize vermiþ olduðu deðerli hizmetlerle inþallah her daim hayýrla yâd edilecektir. Mekâný cennet olsun" ifadelerini kullandý.

TBMM BAÞKANI KURTULMUÞ'TAN RECAÝ KUTAN ÝÇÝN BAÞSAÐLIÐI MESAJI

TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ, sosyal medya hesabýndan paylaþtýðý mesajýnda, Millî Görüþ hareketinin duayenlerinden; ahlaký, kiþiliði ve devlet adamlýðýyla Türk siyasetinin saygýn isimlerinden, ömrünü Allah'ýn rýzasýna ve Türkiye'nin kalkýnmasýna adayan Recai Kutan aðabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaþýyoruz. Rabbim onu rahmetiyle kuþatsýn, mekâný cennet olsun.

"MEKANI CENNET, MAKAMI ALÝ OLSUN"

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, sosyal medya hesabýndan paylaþtýðý mesajýnda, "Milli görüþ davasýnýn öncülerinden, Saadet Partisi Kurucu Genel Baþkaný Recai Kutan'a Cenabý Allah'tan rahmet, yakýnlarýna ve sevenlerine sabrý cemil niyaz ediyorum. Mekaný cennet, makamý ali olsun." ifadelerini kullandý.

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, sosyal medya hesabýndaki paylaþýmýnda, Milli Görüþ Hareketi'nin öncülerinden, Türk siyasetinin saygýdeðer ismi Kutan'ýn vefatýný teessürle öðrendiðini belirterek, Kutan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakýnlarýna baþsaðlýðý ve sabýr diledi.

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum da vefatýný derin bir üzüntüyle öðrendiði Kutan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabýr dileðinde bulundu.

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan ise "Milli Görüþ Hareketi'nin önemli ismi, fikir ve devlet adamý M. Recai Kutan Beyefendi'nin vefat haberini derin bir teessürle öðrendim. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine baþsaðlýðý diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy da "Ülkemiz siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan'ýn vefatýný üzüntüyle öðrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baþsaðlýðý diliyorum." mesajýný paylaþtý.

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya ise "Ömrünü ülkemizin geliþmesi ve kalkýnmasýna adayan, Türk siyasi hayatýnýn saygýn ve mümtaz devlet adamlarýndan Recai Kutan büyüðümüze Allah'tan rahmet, ailesine, yakýnlarýna ve milletimize baþsaðlýðý diliyorum." paylaþýmýnda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Mahinur Özdemir Göktaþ da Kutan'a Allah'tan rahmet dileyerek, "Ülkemize ve milletimize uzun yýllar boyu ettiði hizmetlerle hafýzalarda yer eden deðerli büyüðümüzün ailesinin ve tüm sevenlerinin baþý sað olsun. Mekaný cennet, makamý ali olsun." ifadesini kullandý.

SAADET PARTÝSÝ KURUCU GENEL BAÞKANI RECAÝ KUTAN'IN ÖZGEÇMÝÞÝ

Malatya'da 1930'da dünyaya gelen Kutan, 1947'de Malatya Lisesinden, 1952'de ise Ýstanbul Teknik Üniversitesi Ýnþaat Fakültesinden mezun oldu.

1952-1966 arasýnda DSÝ'de görev yapan Kutan, Diyarbakýr DSÝ 10. Bölge Müdürlüðü döneminde önemli GAP çalýþmalarýnýn ortaya çýkmasýnda mihmandarlýk yaptý.

Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Baþkan Yardýmcýlýðý göreviyle 1974'te siyasi çalýþmalarýna baþlayan Kutan,16, 20. ve 21. Dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM'de yerini aldý.

1977 seçimlerinde Malatya Milletvekili olmasýndan sonra kurulan Koalisyon Hükümeti'nde Ýmar ve Ýskan Bakaný olan Kutan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra diðer MSP yöneticileriyle beraber 10,5 ay hapis yattý.

Kutan, 19 Temmuz 1983'te kurulan Refah Partisinde Genel Baþkan Yardýmcýlýðý görevini üstlendi.

54. Hükümet'in görevde olduðu 1996-1997 yýllarý arasýnda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý yapan Kutan, Refah Partisinin kapatýlmasýndan sonra kurulan Fazilet Partisinin Genel Baþkaný oldu.

Fazilet Partisinin kapatýlmasýndan sonra kurulan Saadet Partisinin Kurucu Genel Baþkaný olan Kutan, Saadet Partisi Yüksek Ýstiþare Kurulu Üyesi ve ESAM Genel Baþkaný olarak görevini sürdürüyordu.