Saðlýk Bakaný Memiþoðlu: Aile saðlýðý ve temel saðlýk hizmetlerini daha iyi ve etkin hale getireceðiz
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla Gölcük ilçesinde düzenlenen "Kocaeli Gölcük Devlet Hastanesi, TOKÝ Konutlarý, Teleferik ve Yapýmý Tamamlanan Diðer Projelerin Toplu Açýlýþ Töreni"nde konuþan Memiþoðlu, saðlýk alanýnda önemli bir adým daha atmanýn gururunu yaþadýklarýný dile getirdi.

Bakan Memiþoðlu, Kocaeli'nin saðlýk hizmetlerine büyük katký saðlayacak olan saðlýk tesislerinin açýlýþ için bir araya geldiklerini belirterek, Cumhurbaþkaný Erdoðan liderliðinde 21 yýlda Kocaeli'ye 95 saðlýk yatýrýmý yaptýklarýný bildirdi.

"MÝLLETÝMÝZÝN HÝZMETÝNE SUNUYORUZ"

Kente yapýlan saðlýk yatýrýmlarýnýn detaylarýný paylaþan Memiþoðlu, sözlerini þöyle sürdürdü:

"71 adet birinci basamak, üçüncü basamak 1 adet, 23 adet ikinci basamak olmak üzere saðlýk tesisleri merkezleri inþa ettik. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn 'hayalim' dediði, þehir hastanelerimizden biri olan 1200 yataklý Kocaeli Þehir Hastanesini 4 Nisan 2023'te sizlerin hizmetine sunduk. Kocaeli'mizde 300 yataklý Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanemizi, Ýzmit'te 50 yataklý AMATEM'i ve 30 yataklý ÇAMATEM'i, Gebze Ýlyas Bey Darýca, Gölcük ve Ýzmit Gündoðdu Aile Saðlýðý merkezlerimizi de bugün itibariyle milletimizin hizmetine sunuyoruz. Huzurlarýnýzda saðlýk alanýndaki büyük deðiþime liderlik eden Sayýn Cumhurbaþkanýmýza þükranlarýmýzý arz ediyorum. Emeði geçen herkese teþekkürlerimi sunuyorum."

YENÝ ATAMALAR YAPILACAK

Bakan Memiþoðlu, kentte toplam 2 bin 188'i uzman hekim olmak üzere 29 bin 714 saðlýk çalýþanýyla hizmet verdiklerini aktararak, "Son atamalarda, þehrimize 250 hekimin daha atamasýný yapmýþ bulunmaktayýz. Özverili ve fedakar çalýþmalarý için tüm hekimlerimize ve saðlýk çalýþanlarýmýza teþekkür ediyorum." dedi.

Halk Saðlýðý Haftasý kapsamýnda toplumun 3 saðlýk riskine dikkati çekmek istediðini, bu risklerin fazla kilo, hareketsiz yaþam ve baðýmlýlýk olduðunu anlatan Memiþoðlu, "Bu 3 temel mesele, sadece saðlýkçýlarýn deðil bütün toplumun beraber çözmesi gereken meselelerdir. Bunlarla mücadele etmeliyiz." þeklinde konuþtu.

Ýzmir Körfezi'nde çevre felaketi! Baþkan Erdoðan: Ýstismarcýlarýn hiçbiri ortada yok

Memiþoðlu, sigara içilmemesi, saðlýklý beslenilmesi ve düzenli hareket edilmesi tavsiyesinde bulunarak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Kendinize iyi bakýn istiyorum. Atalarýmýzýn, 'Dökülen bal kabýný doldurmaz' diye çok güzel bir sözü var. Kaybedilen saðlýðý yeniden eski hale getirmek çok zor. Hastalanmadan saðlýðýmýzý ve bedenimizi korumalýyýz. Bu nedenle temel saðlýk ve koruyucu saðlýðý önemsememiz lazým. Hedefimiz, güçlü aile hekimliði. Onun için sizlerden bedenlerinizi korumanýzý istiyorum. Aile saðlýðý ve temel saðlýk hizmetlerini daha iyi ve etkin hale getireceðiz. Amacýmýz doðru yerde ve doðru zamanda etkin tedavi hizmetleri sunmaktýr. En önemli hedeflerimizden biri de üreten saðlýk. Sadece saðlýk hizmetini deðil bilimini de teknolojisini de bu ülkeye getireceðiz. Ve sizlere 300 yataklý bu hastaneni hayýrlý olmasýný, milletimize iyi hizmetler vermesini diliyorum."