Sahipsiz köpekler 5 yaþýndaki çocuða saldýrdý
ABONE OL

Alýnan bilgiye göre, Þafak Mahallesi 876. Sokak'ta önceki gün öðle saatlerinde ablasý ve arkadaþlarýyla oyun oynayan minik Elif, sahipsiz köpeklerin saldýrýsýna uðradý.

Saldýrý sýrasýnda köpekler tarafýndan ayaðýndan sürüklenen küçük kýzý, o esnada yoldan geçen bir vatandaþ kurtardý. Yýldýrým, vücudunun çeþitli yerlerinden ýsýrýlmasý sonucu yaralandý.

Ýhbar üzerine olay yerine gelen saðlýk ekiplerince ilk müdahalesi yapýlan Elif, Ankara Bilkent Þehir Hastanesine kaldýrýldý.

Burada bir süre yoðun bakýmda kalan çocuðun tedavisi sürüyor.

- "BANA TEPKÝ VERMÝYOR"

Elif Ada'nýn babasý Cengiz Yýldýrým, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, kýzýna sahipsiz köpeklerin saldýrdýðýný öðrendiðinde þok olduðunu belirterek, "Hiç aklýna gelmiyor insanýn. Onu duyunca artýk elim ayaðým, dizlerimin baðý çözüldü." dedi.

Kýzýnýn ablasýyla skuter sürdüðü sýrada köpeklerin geldiðini, ablanýn o sýrada oturduklarý binanýn önüne doðru kaçtýðýný, hayvanlarýn önlerinde kalan Elif'i tuttuklarýný anlatan Yýldýrým, "Yere yatýrmýþlar, sürüklüyorlarmýþ. Ablasý da 'Elif Ada' diye baðýrýyormuþ. Binadakiler de o baðrýþmaya çýkmýþlar, herkes köpeðin çocuðu çektiðini görünce baðýrmaya baþlamýþ." diye konuþtu.

Yoldan geçen bir vatandaþýn olayý görmesi üzerine koþa koþa gelerek köpeklere taþ fýrlattýðýný dile getiren Yýldýrým, kýzýnýn bu sayede köpeklerden kurtulduðunu ifade etti.

- "ARTIK BU BÝR SORUNDAN FAZLA OLMAYA BAÞLADI"

Baba Cengiz Yýldýrým, kýzýný hastanede gördüðünde halsiz bir þekilde uyuduðunu aktararak þöyle konuþtu:

"Bana tepki vermiyor ne konuþuyor ne de baþka bir þey. Baygýn ve solgun bakýyor. Pek bir þey söylemedi, hiç konuþmadý zaten. Ondan sonra da pansuman falan yaptýlar. Yaparken bana 'çýkýn' dediler ben de çýktým o sýrada. Zaten canýnýn yandýðýný sesinden duyuyordum."

Sokaktaki sahipsiz köpeklerin toplanmasýný istediðini vurgulayan Yýldýrým, "Sonuçta bugün benim kýzýmýn baþýna gelen, baþkasýna artýk ne olur ne biter bilmiyorum. Benim kýzýmýn baþýna gelmeden önce burada kýzýn birini daha kovaladýlar. Allah'tan eniþtem zamanýnda geldi de kurtardý yani. Çocuk tek baþýna gidemiyor. Tek baþýna gidemedikten sonra, burada köpekler olduktan sonra ne iþe yarar ki? Yani toplasýnlar. Ne yapýyorlarsa yapsýnlar. Artýk bu bir sorundan fazla olmaya baþladý." ifadesini kullandý.

Mahalle sakinlerinden Hatice Ülger de mahallelerinde çok fazla köpeðin olduðunu söyledi.

Her taraftan köpeklerin geldiðini, kýzýnýn iþe giderken korktuðunu belirten Ülger, 15-20 gün önce de engelli ablasýna köpeklerin saldýrdýðýný anlattý.

Ablasýnýn saldýrý sonucu tekerlekli sandalyesinden düþtüðünü ifade eden Ülger, "Ablam buraya düþtü. Ondan sonra ben koþtum ama köpekler kaçtý. Sürekli burada yatýyorlar." dedi.

  • Ankara
  • köpek saldýrýsý
  • yaralý