Sakarya'da makarna fabrikasýndaki patlamaya iliþkin 1 þüpheli tutuklandý
ABONE OL

Hendek Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca baþlatýlan soruþturma kapsamýnda gözaltýna alýnan ve adliyeye sevk edilen aralarýnda fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduðu 6 zanlýnýn savcýlýktaki iþlemleri tamamlandý.

Þüphelilerden 3'ü tutuklama, 3'ü adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliðine sevk edildi.

Þüphelilerden fabrika müdürü V.U. tutuklandý, aralarýnda fabrika sahiplerinin de bulunduðu 5 þüpheli adli kontrol þartýyla serbest býrakýldý.

Hendek Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca baþlatýlan soruþturma kapsamýnda aralarýnda fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduðu 7 zanlý ifadeye çaðrýlmýþ, sorgu ve iþlemlerinin ardýndan þüphelilerden 6'sý gözaltýna alýnmýþ, 1'i ise salýverilmiþti.

Hendek ilçesindeki makarna fabrikasýnda 15 Eylül'de meydana gelen patlama ve ardýndan çýkan yangýnda yaralanan 30 kiþi, saðlýk ekiplerince Hendek ve Akyazý ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere kaldýrýlmýþtý.

Saðlýk Bakan Yardýmcýsý Halim Özçevik, biri çocuk, 3'ü itfaiye eri 30 kiþinin yaralandýðýný, 2 kiþinin entübe durumda olduðunu duyurmuþtu. Soðutma çalýþmalarý sýrasýnda ise iþçilerden Mesut Þimay'ýn (27) cansýz bedenine ulaþýlmýþtý.