Sakarya'da soðutma çalýþmalarý sürüyor
ABONE OL

Anadolu Otoyolu Hendek giþeleri mevkisinde faaliyet gösteren makarna fabrikasýndaki silolarýn yanýndaki bölümde dün meydana gelen patlamanýn ardýndan çýkan yangýn, ekiplerin uzun uðraþlarý sonucu kontrol altýna alýndý.

Olayýn yaþandýðý andan itibaren müdahaleye devam eden itfaiye erleri, zaman zaman dumanlarýn yükseldiði patlama bölgesinde soðutma çalýþmasý yapýyor. Polis ekipleri de fabrika önünde güvenlik önlemleri alýyor.

Patlamanýn meydana geldiði fabrikadaki hasar havadan görüntülendi.

Bu arada Hendek ve Akyazý ilçeleri ile Düzce'deki hastanelere kaldýrýlan yaralýlardan 16'sýnýn tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiði öðrenildi.

Öte yandan dün soðutma çalýþmalarý sýrasýnda cansýz bedenine ulaþýlan kiþinin, iþçilerden Mesut Þimay (27) olduðu belirlendi.

Þimay'ýn cenazesi, Akyazý ilçesi Kuzuluk Orta Mahalle Yeþil Camisi'nde öðle vakti kýlýnacak namazýn ardýndan topraða verilecek.

- OLAY

Hendek ilçesinde makarna fabrikasýnda meydana gelen patlamanýn ardýndan olay yerine çok sayýda ambulans ve itfaiye ile AFAD, Orman Bölge Müdürlüðü ve polis ekipleri sevk edilmiþ, patlama anýnda ve ardýndan çýkan yangýna müdahale sýrasýnda yaralanan 30 kiþi, saðlýk ekiplerince Hendek ve Akyazý ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere kaldýrýlmýþtý.

Saðlýk Bakan Yardýmcýsý Halim Özçevik, Sakarya Valisi Yaþar Karadeniz ile Hendek Devlet Hastanesindeki yaralýlarý ziyaretinin ardýndan basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, biri çocuk, 3'ü itfaiye eri 30 kiþinin patlamada yaralandýðýný, yaralýlardan ikisinin entübe durumda olduðunu duyurmuþtu.