Sakarya'daki fabrikada patlama! Ölü ve yaralýlar var
ABONE OL

Anadolu Otoyolu Hendek giþeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasýnda, yem silolarýnýn bulunduðu alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanýn ardýndan yangýn çýktý.

Ýhbar üzerine olay yerine kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 30 kiþi yaralandý. Yaralýlar saðlýk ekiplerince çevredeki hastanelere kaldýrýldý.

Bu arada patlamanýn meydana geldiði silo alanýnda mahsur kalan bir iþçi, itfaiye ekiplerinin çalýþmasýyla vinç yardýmýyla bulunduðu yerden kurtarýldý. Dumandan etkilenen iþçiye ambulansta müdahale edilerek hastaneye kaldýrýldý.

Ýtfaiye ekiplerinin fabrikadaki yangýna müdahalesi sürüyor.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklý noktalarýndan görüldü.

SORUÞTURMA BAÞLATILDI

Sosyal medyadan açýklamada bulunan Bakan Tunç, "Sakarya'nýn Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaþlarýmýza acil þifalar diliyor, can kaybý yaþanmamasýný temenni ediyorum. Patlama sonrasý çýkan yangýnýn söndürülmesi ve yaralýlarýn tedavisi için gerekli çalýþmalar sürdürülmektedir. Patlamanýn nedeni ve sorumlularýn tespiti için Hendek Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca adli soruþturma baþlatýlmýþtýr" ifadelerini kullandý.

SAKARYA VALÝSÝ KARADENÝZ: 2 YARALI ENTÜBE EDÝLDÝ

Vali Yaþar Karadeniz, TEM Otoyolu Hendek giþeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasýnda meydana gelen patlamanýn ardýndan bölgeye gitti. Vali Karadeniz, incelemeleri sonrasýnda gazetecilere açýklamalarda bulundu.

Vali Yaþar Karadeniz, "Saat 13.15 itibariyle ilimiz Hendek ilçesinde bulunan makarna fabrikasýnda patlama ve bunun akabinde yangýn olduðuna dair ihbar alýndý. Ýhbar üzerine bölgeye itfaiye, saðlýk, emniyet, AFAD ve orman personelleri sevk edildi. Þuana kadar fabrika fabrika bölgesinden toplam 21 yaralý tespit edildi. Bunlarýn 12 tanesi ambulanslarla hastaneye sevk edildi. 9 yaralý ise kendi imkanlarýyla hastaneye ulaþtýlar. Yaralýlarýmýzdan 2 tanesi entübe durumda"

"TOPLAM 59 VARDÝYA PERSONELÝ VAR"

Karadeniz, açýklamasýna þöyle devam etti:

"Fabrika yetkililerinin 'Ýçeride baþka kimsenin olmadýðýný düþünüyoruz' þeklinde son tespitleri bize ulaþtý. Yine de sistemlerini kontrol ediyorlar. Bugün burada toplam 57 iþçi, 2'de mutfak görevlisi olmak üzere 59 vardiya personeli var. Bunlarýn da sadece bir kýsmý patlama olan bölgede olduðunu söylüyorlar. Yine de son rakamý öðrenince bizde sizlerle paylaþacaðýz. Bizim de ümidimiz bu doðrultuda. Patlamanýn ilk tespitlere göre deðirmen bölümünde olduðu þeklinde bir kanaat var ancak bu konuda yangýn tamamen söndürüldükten sonra itfaiyemizin cumhuriyet baþsavcýlýðýmýzýn emir ve talimatlarý doðrultusunda, emniyetin yapacaðý araþtýrmalarla yangýnýn nedeni ve þekli tespit edilecektir. Þuanda 2 entübe yaralýmýz var. Zaten kendi imkanlarýyla gidenlerin durumlarý iyi. Bunun yanýnda 2 de aðýr yaralýmýz var. Sonuçta þuanda içeri tespit için girilmesi lazým. Ondan sonra ki kýsmý iþin adli süreci. Dediðim gibi, cumhuriyet baþsavcýlýðýmýzýn emir ve talimatlarý doðrultusunda iþin adli kýsmý yürütülecektir"

ÝÞTE PATLAMA ANI