Saldýrýnýn bedelini aðýr ödüyorlar! 2'si üst düzey 59 terörist etkisiz hale getirildi
ABONE OL

Milli Savunma Bakanlýðý (MSB), Irak'ýn ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarýnda, ilk belirlemelere göre 2'si üst düzey 59 teröristin etkisiz hale getirildiðini bildirdi.

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, "Dün akþamdan itibaren 47 terör hedefinin vurulduðu Irak'ýn ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarýnda, ilk belirlemelere göre 2'si üst düzey olmak üzere 59 terörist etkisiz hale getirilmiþtir." ifadeleri yer aldý.

MSB'DE BASIN BÝLGÝLENDÝRME TOPLANTISI YAPILMIÞTI

Milli Savunma Bakanlýðý (MSB), Irak'ýn ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 41 teröristin etkisiz hale getirildiðini bildirdi.

MSB Basýn ve Halkla Ýliþkiler Müþaviri Tuðamiral Zeki Aktürk, bakanlýkta düzenlediði basýn bilgilendirme toplantýsýnda, dün TUSAÞ'ýn Ankara Kahramankazan'da bulunan tesislerine yönelik terör saldýrýsýný lanetlediklerini, þehitlere Allah'tan rahmet, yaralýlara acil þifa dilediklerini belirtti.

Ülkenin bekasýna ve halkýn güvenliðine yönelen tüm tehdit ve tehlikelere karþý mücadelenin azim ve kararlýlýkla süreceðini, teröristlerin saldýrýnýn bedelini ödeyeceklerini belirten Aktürk, "Son bir hafta içerisinde 14'ü 18-21 Ekim tarihlerinde Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatlarý ile olmak üzere Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 41 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandý.

Aktürk, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1171'i Irak'ýn, 1064'ü Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 235 teröristin etkisiz hale getirildiðini bildirdi.

- "IRAK'IN VE SURÝYE'NÝN KUZEYÝNDE 47 TERÖR HEDEFÝ ÝMHA EDÝLDÝ"

Dün düzenlenen hava harekatýna iliþkin bilgiler veren Aktürk, þunlarý kaydetti:

"Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik dün akþamdan bu sabaha kadar icra edilen hava harekatlarýyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduðu deðerlendirilen maðara, sýðýnak, depo ve terör örgütünün kullandýðý tesislerden oluþan 47 hedef baþarýyla imha edilmiþtir. Ýcra edilen hava harekatlarýnda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanýlarak çok sayýda terörist etkisiz hale getirilmiþtir. Hedeflerdeki etki kýymetlendirmesi sürmekte olup hava harekatlarýmýz devam edecektir."

Aktürk, ayrýca Irak'ýn kuzeyindeki Hakurk operasyon bölgesinde yapýlan arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait olduðu tespit edilen maðarada, 10 konkurs tanksavar füzesi, 7 SA 7B hava savunma füzesi, 2 mayýn, 6 bin uçaksavar mühimmatý ile, 1 adet 120 milimetrelik havan mühimmatý ele geçirildiðini aktardý.

Bu hafta içerisinde terör örgütünün barýnma alanlarýndan kaçan 2 PKK'lý teröristin daha Akçakale ve Yüksekova'daki sýnýr karakollarýna teslim olduðunu ifade eden Aktürk, "Teröristler için tek çýkýþ yol, Türk adaletine teslim olmaktýr. Türk Silahlý Kuvvetlerimiz, terörle mücadelesine tüm terör inleri yýkýlýp tek bir terörist kalmayýncaya ve eli kanlý teröristler bu coðrafyadan yok olup gidinceye kadar kararlýlýkla devam edecektir. Diðer yandan Bakanlýðýmýz FETÖ ile mücadelesini bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da ayný hassasiyetle sürdürecektir." þeklinde konuþtu.

"Tek çýkýþ yollarý Türk adaleti"

TUSAÞ þehitlerinin kaný yerde kalmadý! MÝT PKK hedeflerini böyle vurdu

Suriye ve Irak'a hava harekatý! PKK hedefleri vuruldu

  • terörist vuruþ
  • hava harekatý
  • terör hedefleri