Samsun Kültür Yolu Festivali için son hazýrlýklar yapýlýyor! Rekor kýrýlmasý hedefleniyor
ABONE OL

Kentte 8-16 Haziran'da düzenlenecek Samsun Kültür Yolu Festivali için son hazýrlýklar yapýlýyor.

Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, AA muhabirine, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Cumhurbaþkanlýðý himayelerinde 2019'da Beyoðlu Kültür Festivali olarak baþladýðýný söyledi.

Festivalin ilgi görmesi üzerine baþka illere de yayýlmasýnýn amaçlandýðýný belirten Almaz, "Bunun üzerine büyük þehirlerimizin hemen tamamýna yayýlmaya baþladý. Bu yýl 16 ilde yapýlýyor. Gelecek yýl biraz daha artýrýlmasý planlanýyor." dedi.

Etkinliðin bu yýl Samsun'da ilk kez 8-16 Haziran tarihlerinde düzenleneceðini dile getiren Almaz, þöyle devam etti:

"Kültür yolunda bizleri neler bekliyor? Baþka illerdeki örneklerden görüyoruz ki þehirde müthiþ bir atmosfer oluþuyor, müthiþ bir sinerji, kültürün her dalýnda her yaþa uygun etkinlikler yapýlýyor. Bu etkinlikler 300, bazen 400, 500'lere kadar varabiliyor. Samsun'u neler bekliyor? Çok güzel, adeta bir kültür seferberliði bizi bekliyor. Her alanda sergiler, müzik, konserler, operalar, tiyatrolar, çocuk oyun alanlarý, milli oyunlarýmýz, milli kahramanlarýmýz, yazar buluþmalarýmýz, kitap imza günlerimiz, uluslararasý ve ulusal sergilerimiz, el sanatlarýmýz, yerel tüm sanatçýlarýmýzýn içinde bulunduðu etkinlikler var. Kültür ve Turizm Bakanlýðýndan kimlik alan 20'nin üzerinde el sanatlarý hocamýzýn bizzat sergileri ve hatta uygulamalarý olacak. Þunu söyleyebilirim ki Samsun, bir etkinlik rekoru kýrmaya aday. Bugüne kadar 550 etkinlik yapýlmýþtý rekor olarak. Biz bunun üzerine çýkmaya çalýþacaðýz."

Etkinlik rekoru kýrmak için çalýþmalarýný sürdürdüklerini vurgulayan Almaz, "Etkinlikler rekoru kýrmaya adayýz. 600'ü geçmek istiyorum. 600'ü geçersem, Samsun için harika bir þey olacak diye düþünüyorum. Samsun'umuza yakýþacak diyorum. Samsun, Türkiye'de kültürel, entelektüel, sanat kimliðiyle, kültürel altyapýsýyla bilinen bir þehir. Haklý bir þöhreti var. Böyle þöhretli bir þehirden 600'ün üzerinde etkinlik çýkmalý diye düþünüyorum. O da olacak gibi görünüyor." diye konuþtu.

Almaz, festival kapsamýnda rekorun 550 etkinlikle Beyoðlu'nda olduðuna dikkati çekerek, "Etkinlik rekoru dýþýnda katýlýmcý rekoruna da talibiz. Ýzleyici, katýlýmcý, misafir rekoru. Bu rekorlar da illerin nüfusuna göre deðiþiyor. Nüfus oranýna göre katýlým etkinlik rekorlarýný da yine kýrmayý düþünüyoruz." ifadesini kullandý.

Almaz, katýlýmcýlarýn aktiviteleri deneyimleme þansý da elde edeceklerini sözlerine ekledi.

  • Türkiye Kültür Yolu
  • Samsun Festivali
  • Kültür Etkinlikleri