Samsun'da belediyenin faaliyete aldýðý fabrika 6 ayda 10 milyon TL tasarruf ettirdi
ABONE OL

Gazetecilere Tekkeköy'de bulunan Bordür, Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikasý'ný tanýtan Basýn Yayýn ve Halkla Ýliþkiler Dairesi Baþkaný Süleyman Demirtaþ, AA muhabirine, fabrikanýn yaklaþýk 6 ay önce faaliyete baþladýðýný söyledi.

Fabrikanýn kalite kontrollerinden geçerek kýsa süre içinde standart üretimi yakaladýðýný ve seri üretime baþladýðýný dile getiren Demirtaþ, "Son 6 ay içinde burada 60 bin metrekare parke, 50 kilometre uzunluðunda bordür ve 40 bin beton boru üretildi. Samsun Büyükþehir Belediyesinin yol, kaldýrým çalýþmalarýnda kullanýlan ürünler Büyükþehir Belediyemiz tarafýndan bu tesiste üretilen ürünler." dedi.

Ürünlerin kalitesi, dayanýklýlýðý ve renk çeþitliliðinin yaný sýra robotik üretim süreçleriyle çok özellikli bir fabrikaya sahip olduklarýna iþaret eden Demirtaþ, bu sayede istedikleri renk, ebat ve yüksek kalitede ürünlerle kenti renklendirebildiklerini belirtti.

- "BÜYÜK AVANTAJLAR SAÐLADI"

Demirtaþ, ihtiyaç duyduklarý malzemeye kendi tesislerinde istedikleri zamanda sahip olabilmenin kendilerine büyük avantajlar saðladýðýný belirterek, "Bu ne demek oluyor? Her an istediðin hareket kabiliyetine sahipsin demek. Ayný zamanda büyük bir tasarruf demek. Altý aylýk süre içerisinde buradan saðlanan tasarruf 10 milyon lira." diye konuþtu.

Kahramanmaraþ merkezli depremler sonrasýnda fabrikada üretilen ürünleri bölgedeki çeþitli alanlarda kullandýklarýný aktaran Demirtaþ, "Büyükþehir Belediyesi birçok hizmeti kendi imkanlarýyla yaptýðý gibi anýnda vaziyet aldý. Ýþ makinelerini deprem olduðu gün bölgeye intikali ettirdi. Sonraki süreçte konteyner kentleri kurma sürecinde biz burada ciddi manada bordür taþýný deprem bölgesine sevk ettik. Deprem bölgesindeki konteyner kentlerin etrafýný su baskýnlarýna karþý korunaklý hale getirmek için aþaðý yukarý 12 bin civarýnda taþý orada kullandýk." bilgisini verdi.

Demirtaþ, Samsun ve ihtiyaç duyulan ilçelerinde büyük altyapý yatýrýmlarý yaptýklarýný dile getirerek, ihtiyaç halinde fabrikadaki üretimi 3 katýna kadar çýkarabileceklerini sözlerine ekledi.

Teknolojinin son ürünü tam otomatik makinelerle donatýlan tesis, robotik sistemle çalýþýyor. Fabrikanýn günde 3 bin metrekare renkli, normal ve dekoratif taþ ürünü ile 600 beton boru üretme kapasitesine sahip ünitelerinde, kilit parke taþý, bordür, 1,5 ve 2 metre uzunluðunda boru, kilit taþý, þev taþý ve benzeri malzemeler imal ediliyor.