'Sapanca Bungalov Kiralama' adý altýnda dolandýrýcýlýk yapan çeteye operasyon: 38 kiþi tutuklandý
ABONE OL

Kocaeli Emniyet Müdürlüðü Siber Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðü ekipleri, Sapanca'da bungalov kiralamak isterken dolandýrýlan vatandaþlarýn þikayetleri üzerine çalýþma baþlattý. Yapýlan çalýþmalarda, ülke genelinde sosyal medya platformlarý üzerinden sahte içeriklerin bulunduðu görseller ile Sapanca Bungalov Kiralama adý altýnda hesaplar açýldýðý ve görselleri görerek iletiþime geçen vatandaþlardan kapora bedeli veya kiralama bedellerinin tamamýný aldýktan sonra, parayý þebekenin hesapçý kýsmýndaki þüphelilerine transfer ederek vatandaþlarý dolandýran çetenin üyeleri tespit edildi.

153 MÝLYON PARA HAREKETLÝLÝÐÝ TESPÝT EDÝLDÝ

Sapanca'da bungalov kiralamak isteyen vatandaþlarý dolandýran çete üyelerini takibe alan ekipler, þüphelilerin banka hesaplarýný da incelemeye aldý. Þüphelilerin hesaplarýna toplam 153 milyon 256 bin 279 TL para giriþ- çýkýþý olduðu belirlendi. Soruþturma kapsamýnda yapýlan çalýþmalarýn tamamlanmasýnýn ardýndan operasyon için düðmeye basýldý. 22 Ekim günü 14 ilde 56 þüpheli þahsa yönelik eþ zamanlý operasyon düzenledi. Operasyonda 50 þüpheli gözaltýna alýndý. Baþka bir suça karýþtýðý için cezaevinde olan 1 þüphelinin de SEGBÝS üzerinden ifadesi alýndý.

50 ÞÜPHELÝDEN 38'Ý TUTUKLANDI

Gözaltýna alýnan 50 þüpheli, emniyetteki iþlemlerinin tamamlanmasýnýn ardýndan 25 Ekim günü adliyeye sevk edildi. Hakim karþýsýna çýkan þüphelilerden 38'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 13 þüpheli adli kontrol kararý ile serbest býrakýldý. Firari konumundaki 6 þüpheliyi yakalamak için çalýþmalar devam ediyor.