Çocuklarý alet ettiler! Sapkýn içerikler nedeniyle kapatýlan Roblox için sokaða döktüler
ABONE OL

Aile yapýsýný bozan içerikleriyle 2006 yýlýndan beri çocuklarýn beynini yýkayan Roblox oyununa 2 ay önce BTK tarafýndan engel getirildi.

Çocuk istismarýna müsaade edilmeyeceðini belirten Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, "Çocuklarýn istismarýna neden olacak içerikler barýndýrmasý sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan yürütülen soruþturma kapsamýnda "Ýnternet Ortamýnda Yapýlan Yayýnlarýn Düzenlenmesi ve Bu Yayýnlar Yoluyla Ýþlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkýnda Kanun"da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliðince eriþim engeli getirilmiþtir." dedi.

Roblox'taki istismar içeriklerinden sonra çocuk ve genç gruplarýn kullandýðý platformlar mercek altýna alýndý.

ROBLOX ÝÇÝN ÇOCUKLARI SOKAÐA DÖKTÜLER

19-20 yaþlarýndaki gençlerin yaný sýra bir kesim yapýnýn aðýna çocuklar da düþüyor. Sosyal medyaya düþen bir videoda 6 ila 13 yaþlarý arasýndaki çocuklarýn ellerinde pankartlarla "Roblox geri gelsin" sloganlarý attýðý görüldü.

"HESAP SORULMALI"

Kýsa sürede gündem olan görüntüler "Kimse çocuklarý alet edemez, bunun hesabý sorulmalý" þeklinde tepkiyle karþýlandý.

Ýþte bazý tepkiler:

"Ana sermayeleri Manukyan'ýn olunca helal haram günah iyi kötü fark etmez çocuðu da alet eder. Kendisi zaten haramzade... Hep okuruz böylelerine çocuk teslim edilmez. Devlet bu çocuklarý hemen korumaya alýnmalý..."

"Bunlar yarýn kalkýp taciz tecavüzden cinayetten yakýnacaklar Allah akýl fikir versin."

"Katýksýz ahmak bunlar"

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERÝN PSÝKOLOJÝLERÝ BOZULDU

Aile ve toplum deðerlerine aykýrý içeriklerin yer aldýðý oyunlar aracýlýðýyla yapýlan algý çalýþmasýnýn çocuk ve gençlerin psikolojilerini bozduðu deðerlendiriliyor.

Bunun en önemli göstergelerinden biri olarak da son günlerce satanizmin ön planda olduðu cinayetler olarak iþaret ediliyor.

Discord sapkýnlýðýn merkezi haline geldi

Ýzmir'de "kesik baþ"lý reklam rezaleti!

Yarým saatte iki kiþiyi öldürdü! Ýstanbul'da kesik baþ vahþeti