Sarýyer'de otluk alanda yangýn çýktý
ABONE OL

Yangýn, saat 17.00 sýralarýnda Sarýyer Belediyesi Fen Ýþleri Müdürlüðü'ne baðlý Ferahevler Mahallesi'nde bulunan aðaç atýklarýnýn depolandýðý alanda bilinmeyen bir nedenle çýktý. Ýhbar üzerine olay yerine çok sayýda itfaiye, saðlýk ve polis ekipleri sevk edildi. Rüzgarýnda etkisiyle kýsa sürede alevler geniþ bir alana yayýldý. Yangýn, itfaiye ekiplerinin yaklaþýk 6 saat süren mücadelesi sonucu kontrol altýna alýndý. Yangýnda, iþ makinelerinin de yardýmýyla soðutma çalýþmalarý devam ediyor.

VALÝLÝKTEN AÇIKLAMA

Yangýnla ilgili Ýstanbul Valiliði'nden açýklama yapýldý. Yapýlan açýklamada, "17.00 sýralarýnda Sarýyer Ýlçesi Ferahevler Mahallesi'nde bulunan Sarýyer Belediyesi Fen Ýþleri Müdürlüðü'ne ait aðaç depolama alanýnda yangýn çýkmýþtýr. Yangýn, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle saat 22.30'da kontrol altýna alýnmýþtýr. Ancak rüzgarýn etkisiyle kýsmi yanmalar yer yer devam etmektedir. Ýtfaiye ekipleri, depolama alanýnýn tahta malzemelerden oluþmasýndan dolayý, içten yanma ihtimaline karþý soðutma çalýþmalarýna devam etmektedir. Yangýnda ölen ya da yaralanan yoktur. Ýtfaiye ekiplerinin içten yanma riskine karþý yürüttüðü soðutma çalýþmasý, bir süre daha devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

SARIYER BELEDÝYE BAÞKANI AKSU: BÝRKAÇ SAAT DAHA BU SÖNDÜRME, SOÐUTMA ÇALIÞMALARI DEVAM EDECEK

Yangýnýn çýktýðý aðaç atýklarýn depolandýðý alana gelen Sarýyer Belediye Baþkaný Oktay Aksu, yangýnýn kontrol altýna alýndýðý fakat soðutma çalýþmalarýnýn birkaç saat daha süreceðinin belirterek, "Burasý, budanan aðaçlarýn ve toplanan çalýlarýn atýldýðý bir alan. Biz bunu büyükþehir belediyemizle bayramdan önce görüþmüþtük. Bayramdan sonra da burayý, büyükþehrin atýk toplama alanýna deplase edecektik. Bir talihsizlik oldu. Bugün akþamüzeri burada bir yangýn çýktý. Fakat itfaiye ekiplerimiz olsun ÝSKÝ, Büyükþehir, Emniyet Müdürlüðü, Kaymakamlýk olduðu gibi herkes seferber oldu. Þu anda tamamen kontrol altýna alýnmýþ durumda. Arada bir alevin artmasý vatandaþlarýmýzý endiþelendirmesin, iþ makineleriyle alttaki kýsýmlarýn da soðutulmasý amacýyla yapýlan bir çalýþma. Birkaç saat daha bu söndürme, soðutma çalýþmalarý devam edecek. Hepimize geçmiþ olsun. Endiþelenecek bir durum yok. Ölen yaralanan yok. Yangýnýn neden çýktýðýyla ilgili þu an elimizde bir veri yok. Kaç metre olduðunu bilmiyoruz. Yýllar boyu bu depolanmýþ. Belki içinde gazlar oluþmuþ, onlarýnda etkisi olabilir. O nedenle bilim insanlarýyla da bir araya gelip daha detaylý bir açýklamayý önümüzdeki günlerde yapacaðýz" þeklinde konuþtu.