Sarýyer'de taksiciyi öldüren caninin cezasý belli oldu
ABONE OL

Ýstanbul 2. Aðýr Ceza Mahkemesindeki duruþmaya tutuklu sanýk Yoosef Bagherian Gharehtapeh, Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) ile baðlandý. Duruþmada maktul Yaþar Yanýkyürek'in ailesi ile taraf avukatlarý hazýr bulundu.

"CANÝCE BÝR CÝNAYET ÝÞLENMÝÞTÝR"

Duruþmada söz verilen taksici Yaþar Yanýkyürek'in oðlu, "Canice bir cinayet iþlenmiþtir. Hatýrlamamasý mümkün deðil. Her þeyi planlý ve bilerek bir cinayet iþlemiþtir. En aðýr þekilde cezalandýrýlmasýný istiyorum" dedi. Mütalaasýnda Cumhuriyet savcýsý sanýðýn cezalandýrýlmasýný istedi.

"30 TANE HAFIZA ÝLACI KULLANDIÐIM ÝÇÝN HATIRLAMIYORUM"

Duruþmada savunma yapan sanýk Yoosef Bagherian Gharehtapeh, "Ülkeye kaçak yolla girmedim. Ben 30 tane hafýza ilacý kullandýðým için olayý hatýrlamýyorum. Olaydan sonra tüm ilaçlarý aldýlar, beni dövdüler. Hiçbir þey hatýrlamýyorum. Birçok þeyi hatýrlamýyorum. Araca bindiðimizi hatýrlýyorum. Beni çok dövdüler bir þey hatýrlamýyorum. Ýlaçlarýmý da aldýlar" dedi.

AÐIRLAÞTIRILMIÞ MÜEBBET VE 13 YIL HAPÝS

Kararýný açýklayan mahkeme heyeti, sanýk Yoosef Bagherian Gharehtapeh'in, 'nitelikli kasten öldürme' ve 'silahla yaðma' suçlarýndan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet ve 13 yýl hapis cezasýyla cezalandýrýlmasýna karar verdi. Mahkeme, sanýðýn samimi piþmanlýk göstermediðini deðerlendirerek cezada herhangi bir indirim uygulamadý. Mahkeme hakimi karardan sonra Yaþar Yanýkyürek'in ailesine, "Ölüyü geri getirmez. Allah gani gani rahmet eylesin" diyerek baþsaðlýðýnda bulundu.

ÝDDÝANAME

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan hazýrlanan iddianamede Yoosef Bagherian Gharehtapeh hakkýnda 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet ve 'Silahlý yaðma' suçundan ise 10 yýldan 15 yýla kadar hapis cezasýyla cezalandýrýlmasý talep edilmiþti.