Sarýyer'deki yalý soygununda yeni geliþme: 7 þüpheliye tutuklama talebi
ABONE OL

Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Müdürlüðü Hýrsýzlýk ve Yankesicilik Büro Amirliði ekiplerince, Kireçburnu'ndaki yalýda 10 Haziran'daki hýrsýzlýða iliþkin yakalanan 10 þüphelinin emniyetteki iþlemleri tamamlandý.

Þüpheliler, saðlýk kontrolünün ardýndan adliyeye sevk edildi.

Soruþturma savcýlýðýna çýkarýlan 10 þüpheliden 7'si tutuklama, 1'i ise hakkýnda adli kontrol tedbiri uygulanmasý talebiyle nöbetçi hakimliðe gönderildi.

Diðer 2 þüpheli savcýlýkta ifadeleri alýndýktan sonra serbest býrakýldý.

Öte yandan, yalýdaki kasalardan 150 milyon lira deðerinde döviz ile altýn çalan þüphelilerin yaptýklarý plan, polis ekiplerinin titiz çalýþmalarý sonucunda deþifre edildi.

Burada güvenlik görevlisi olarak çalýþan þüpheli Ahmet Y'nin alarmlarý kapatýp kar maskeli 4 þüpheliyi yalýya aldýðý, böylece zanlýlarýn 5 kasadaki 4 milyon 500 bin dolar civarýndaki döviz ile altýnlarý torbalara koyup kaçtýklarý belirlendi.

Þüphelilerin kaçtýðý aracýn 2 Mayýs'ta Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriþ yaptýðýný saptayan polis ekipleri, araca olay günü 4 ayrý sahte plaka takýldýðýný tespit etti.

Söz konusu araç, Pendik'te terk edilmiþ halde bulundu.

ÞÜPHELÝLER ÇEÞÝTLÝ ÝLLERDE GÖZALTINA ALINDI

Saha çalýþmalarý yapan ve güvenlik kamerasý kayýtlarýný detaylý inceleyen ekipler, þüphelilerden M.Þ ile A.A'yý Pendik'teki kaportacý dükkanýnda yakaladý.

Burada yapýlan aramalarda 692 bin 200 dolar, 900 gram altýn, 20 bin lira, soðuk cüzdan, 2 sahte plaka ile kasalarý açmakta kullanýldýðý deðerlendirilen manyetik matkap ele geçirildi.

Çalýþmalarýn devamýnda þüphelilerden B.Ç, Fatih'deki ikametinde 4 bin 400 dolar ve 9 bin lira ile yakalandý.

Þüpheli Y.B. Bahçelievler'deki evinde yakalanýrken, zanlýlara yardým ettiði deðerlendirilen 2 zanlý daha gözaltýna alýndý.

Olayýn ardýndan kullanýlan baþka bir aracý ülkeye giriþinden sonra zanlýlara ulaþtýrdýðý belirlenen 4 þüpheli de Edirne'de düzenlenen operasyon sonucu gözaltýna alýndý.

Soruþturma kapsamýnda, güvenlik görevlisi Ahmet Y. ile Serdar C'nin yakalanmasýna yönelik çalýþmalar sürüyor.