Seçil Erzan hakkýnda yeni dava açýldý
ABONE OL

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, Ýstanbul 41. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde 1'i tutuklu 8 sanýðýn yargýlandýðý davayla birleþtirilmesi talebiyle yeni bir Tanýn Yýlmaz hazýrladý.

Seçil Erzan'ýn "þüpheli", Atilla Baltaþ'ýn "müþteki" olarak yer aldýðý iddianamede, Erzan'ýn, Baltaþ'ý banka bünyesinde yatýrým yapacaðýný söyleyerek fona para yatýrmaya ikna ettiði ve Baltaþ'tan 3 milyon dolar aldýðý kaydedildi.

Seçil Erzan, iddianamede yer verilen savcýlýk ifadesine göre, Atilla Baltaþ'ýn kendisine verdiði paradan çok fazlasýný faizle geri aldýðýný söyledi.

Baltaþ'tan aldýðý paralarýn fon adý altýnda olmadýðýný savunan Erzan, "Tam olarak Atilla Baltaþ'tan faiziyle para satýn aldým. Çünkü fon adý altýnda ikna ettiðim insanlara para ödemek zorundaydým. Fakat Baltaþ bana verdiði parayý yüzde 50 faiziyle geri almýþtýr, beni maðdur etmiþtir. Ayrýca son günlerde zorla bankada bana baský kurarak evrak yazmamý istedi. Benden bankada borçlu olduðuma iliþkin senetler aldý. Baltaþ'a verdiðim belgelerin hiçbiri gerçeði yansýtmamaktadýr." dedi.

Erzan, topladýðý paralarla Baltaþ'ýn kendisini yurt dýþýna kaçýrmak istediðini iddia etti.

Erzan ile Baltaþ'ýn mesajlarýna da yer verilen iddianamede, Baltaþ'ýn Erzan'a, "Bunca insana ben bunlarý sana nasýl inanarak yaptým", "Benim saf ve temiz sevgimi kullandýn, yazýklar olsun", "Sevdiðim için tüm insanlardan aldým sana verdim", "Beni aptal yerine sokuyorsun, yurt dýþý falan diyorsun, düne kadar buradaydý senin bankadaydým iþlemler bugün baþka yerde diyorsun." þeklinde mesajlar gönderdiði belirtildi.

- 5 AYRI DAVA GÖRÜLÜYOR

Ýddianamede Seçil Erzan'ýn "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandýrýcýlýk" suçlarýndan 4 yýldan 13 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý talep edildi.

Ýddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, bu davayý ana dava dosyasýyla birleþtirmedi.

Seçil Erzan'ýn yeni açýlan davada yargýlanmasýna 4 Ekim'de baþlanacak. Ayný gün Erzan hakkýnda daha önce açýlmýþ 3 ayrý davanýn duruþmasý da yapýlacak.

Erzan'ýn ayrý ayrý yargýlandýðý davalarýn birinde Ömer Kahraman, Mert Zeydanlý ve Volkan Bahçekapýlý "müþteki", Nur Erkasap "müþteki-sanýk" olarak yer alýyor.

Bir diðer davada Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani "müþteki-sanýk", bir baþka davada ise Merve Yýlmaz ve Tanýn Yýlmaz "müþteki" olarak gösteriliyor.

Bu davalar dýþýnda Seçil Erzan'ýn 93 yýldan 305 yýla kadar hapis cezasý istemiyle yargýlandýðý 1'i tutuklu 8 sanýklý ana dava da ayný mahkemede görülüyor. Ana davada ise Emre Belözoðlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Fatih Terim'in de aralarýnda bulunduðu 26 müþteki bulunuyor.

  • Seçil Erzan
  • dava