Seçim manipülatörleri tekrar sahada: CHP'nin anketçisi AK Parti'den randevu istemiþ
ABONE OL

Mayýs ayýndaki seçim sonrasý sessizliðe bürünen CHP yandaþý anket firmalarý, gelecek sene yapýlacak yerel seçimler öncesinde tekrar algý operasyonlarýna baþladý.

Kemal Kýlýçdaroðlu'nun 'deðiþim' çaðrýlarýna kulak týkamasý ve koltuðunu býrakmamasý nedeniyle parti tabanýnda yaþanan büyük kopuþu tolere etmek isteyen CHP Genel Merkezi, 'CHP'nin anketçisi' olarak bilinen ORC Araþtýrma aracýlýðýyla operasyona baþladý.

Kýlýçdaroðlu'nu 'kesin galip' ilan eden ORC, son olarak Bursa Büyükþehir Belediyesi'nde CHP'nin adayýný açýk ara farkla kazanýyor þeklinde lanse etti.

'ÝTÝBARIMIZ SATILIK DEÐÝL' DÝYEN PÖSTEKÝ AKTAÞ'TAN RANDEVU ÝSTEMÝÞ

Bursa Büyükþehir Belediyesi Baþkaný Alinur Aktaþ, katýldýðý Haber Global canlý yayýnýnda, kendisinden 'iki kat fazla oy alacaðý' öne sürülen sözde ankete iliþkin konuþup Pösteki'nin ipliðini pazara çýkardý.

PÖSTEKÝ 'ÝTÝBARIMIZ SATILIK DEÐÝL' DEMÝÞTÝ

ORC'nin Genel Müdürü Pösteki, mayýs ayýndaki seçimde Kýlýçdaroðlu'nu galip ilan ettiði paylaþýmýnda, "Ýtibarýmýz satýlýk deðildir" ifadelerini kullanmýþtý.

Pösteki'nin kendisine ulaþarak görüþme talebinde bulunduðunu belirten Aktaþ, "Bu anketi ben de gördüm. Bu anket firmasýnýn sahibi bana bir mesaj attý. Görüþmek istiyorum bir anketimiz var dedi. Sildim attým, geçmiþte de yaþadýðýmýz bazý olaylar var." diye konuþtu.

Anketlere saygý duyduðunu fakat yapýlanlarýn manipülasyon olduðunu belirten Aktaþ, "Ben de ciddi anketler yaptýrýrým. Hizmet bazlý anket, mahalle, ilçe bazlý öncelikler ve çalýþmalarla alakalý. Sahayý tararýz devamlý." diyerek söz konusu oranlarý yalanladý.