Þehit ailelerinden Özgür Özel'e sert tepki: Göbekten dýþa baðlý biri bu destaný anlayamaz
ABONE OL

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz darbe giriþimine karþý koyan ve Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn çaðrýsýyla sokaklara inerek darbeye karþý duran vatandaþlara 'zibidi' diyerek hakaret eden CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'e tepkiler çýð gibi büyüyor. Daha önce de "Gençler darbe yapýyor desinler ben o darbeye teslim olurum" diyerek vesayet özlemini açýkça ifade eden Özel, Ýstanbul Esenyurt'ta yaptýðý mitingde 15 Temmuz darbe giriþiminde sokaða çýkan vatandaþlarý hedef alarak, "Tayyip Bey çaðýrýnca oraya dizilen, kot üstüne perdelik kumaþtan kefen çeken zibidiler deðil, dedesi Çanakkale'de kefensiz yatanlar kurtarýr bu memleketi" ifadelerini kullanmýþtý. Sabah'ýn haberine göre, Özel'in hakaretine tepki gösteren þehit yakýnlarý konuþtu.

'GÖBEKTEN DIÞA BAÐLI'

15 Temmuz gecesi Konya'nýn Kulu ilçesinden Ankara'ya giderek Genelkurmay'ýn önünde darbecilere direnirken üzerine çýktýðý tanktan düþerek aðýr yaralanan, evli ve 4 çocuk babasý Gazi Çetin Yýldýz, "15 Temmuz gecesi meydanlara inenler, hiçbir parti ve meþrep gözetmeksizin, týpký Çanakkale'de kefensiz yatan dedelerinin ruhuyla meydanlara inmiþ ve yine dedeleri gibi destan yazmýþtýr. Böyle bir destaný, göbekten dýþa baðlý olan bir müfterinin anlamasý ve bizlerle ortak bir paydada beraberliðini beklemek zaten düþünülemez. Malum seçim arifesindeyiz, o göbekten baðlý olduðu yere baðlýlýðýný her zamanki gibi tefhim etmek zorunda" dedi.

'DARBECÝLÝK RUHLARINDA VAR'

15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaþý Polis Özel Harekât Daire Baþkanlýðý'na FETÖ'cü hainlerin düzenlediði hava saldýrýsýnda þehit düþen Komiser Yardýmcýsý Cennet Yiðit'in, Kayseri'de yaþayan babasý Yahya Kemal Yiðit, "CHP zihniyetinden beklenecek bir açýklama. Bunlarýn týyneti bu zaten. 15 Temmuz'da milli iradenin darbecilere karþý zaferini içlerine sindiremediler. Darbecilik ruhlarýnda var. 15 Temmuz'da tanklarýn arasýndan sývýþýp kaçan Kýlýçdaroðlu'nun selefinden de baþka bir açýklama beklenmezdi. Biz þehit aileleri olarak bunlardan hiçbir þey beklemiyoruz. Çünkü biz onlar için bir þey ifade etmiyoruz. Onlarýn kýymetlileri LGBT'liler" dedi.

'BU HAKARET CANIMIZI YAKTI'

15 Temmuz'da Ýstanbul'da hainlere direnirken þehit düþen Samet Uslu'nun Trabzon'da yaþayan babasý Hüseyin Uslu, "Bizim çocuklarýmýz o gece vatanýmýz için mücadele verirken hainlerin kurþunuyla þehit oldular. Kemal Kýlýçdaroðlu'ndan sonra CHP anlayýþý düzelir diye düþünürken, gelen Özgür Özel ise ondan kötü çýktý. Þehitlerimize 'zibidi' diyen Özel, kendinden bahsetmiþ. Bu hakaret canýmýzý yaktý" dedi. Gönül Uslu ise, "Þehitlerimizin kemiklerini sýzlatýyorlar" diye konuþtu.

'SABAHA KADAR UYUYAMADIM'

15 Temmuz'da köprüde þehit olan Köksal Karmil'in eþi Gülsüm Karmil ise Bakýrköy Adliyesi önünde yaptýðý açýklamada, "Ýnanýn ki gece sabaha kadar uyuyamadým. Böyle büyük bir hakaret olamaz. Hakkýmý helal etmiyorum. 5 yetimim var. Onlarýn da hakkýný helal etmiyorum. Gereken neyse yapýlmasýný istiyorum" ifadelerini kullandý.

15 TEMMUZ DERNEÐÝ'NDEN SUÇ DUYURUSU

15 Temmuz Derneði, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel hakkýnda Ýstanbul Esenyurt'taki mitingde kullandýðý ifadeler nedeniyle Bakýrköy Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Dernek adýna konuþan Gazi Ýlhami Çil, "Bu hakaret ülkesinden ve milletinden kopuk, bu topraklarýn ruhundan günbegün uzaklaþan, köksüz ve tomurcuksuz bir siyasi lafazanlýk ifadesidir. CHP'nin halkçýlýk maskesi altýnda halk düþmanlýðý siciline yakýþýr hadsiz bir cüretle bir kere daha karþýlaþmýþ bulunuyoruz. 15 Temmuz kahramanlarýna dil uzatmak hiç kimsenin haddi deðildir" dedi.