Þehit babasý: Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca þehit oldu
ABONE OL

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatý bölgesinde teröristlerin taciz ateþi sonucu yaralanan Piyade Sözleþmeli Er Sefer Alan (23) þehit düþtü. Þehidin, Elazýð'da Güney Kent Mahallesi'nde ikamet eden ailesine acý haber akþam saatlerinde saðlýk ekipleri eþliðinde yetkililer tarafýndan verildi. Ailenin yaþadýðý ev Türk bayraklarý ile donatýldý.

Þehit Alan, Þýrnak'ta düzenlenen törenin ardýndan memleketi Elazýð'a getirdi. Þehidin naaþýný Vali Numan Hatipoðlu, Belediye Baþkaný Þahin Þerifoðullarý, 8. Kolordu Komutaný Tümgeneral Tamer Atay, Ýl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, ailesi, askeri erkan ve polis ekipleri karþýladý. Askeri uçaktan indirilen ve meslektaþlarý tarafýndan cenaze aracýna taþýnan Alan'ýn naaþý, tekbirler eþliðinde cenaze aracýna kondu.

"ÜLKESÝ, DEVLETÝ, NAMUSU ÝÇÝN KAHRAMANCA ÞEHÝT OLDU"

Cenaze aracýnýn baþýnda konuþan þehidin babasý Hasan Alan, "Allah'a hamt olsun ki Allah yolunda þehit oldu. Devletimizin ve milletimizin baþý sað olsun. Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca þehit oldu. Hepimizin çocuðu var. Hepimiz gideceðiz. Belki bize kefen de nasip olmaz. En azýndan oðluma kefen de nasip oldu" ifadelerini kullandý.

"KARDEÞLÝÐÝMÝZÝ BALTALAMAYA ÇALIÞAN HER TÜRLÜ NÝFAK TOHUMUNU BOÐACAÐIZ"

Vali Numan Hatipoðlu ise, "Bu topraklarda hür ve baðýmsýz olarak ayaklarýmýzýn üzerinde dimdik bir þekilde yaþama iradesini ortaya koyduðumuz andan itibaren biz buna hazýrlýk bir milletiz. Bizde kahramanlar bitmez. Dolasýyla bu topraklar için hesap tutmaya kalkýþan, ülkemizin birliðini beraberliðini, kardeþliði baltalamaya çalýþan herkesin er yada geç hakkettiði þekilde belasýný bulacaðýný tarih gösterdi. Gelecekte de gösterecek. Milletimizin mayasýndaki o haslet hiçbir zaman tükenmez. Biz dosdoðru olduktan sonra Allah'ýn yardýmýyla tüm dünyada mazlumlarýn sesi olmaya devam edeceðiz. Kardeþliðimizi baltalamaya çalýþan her türlü nifak tohumunu boðacaðýz" diye konuþtu.

Þehit Sefer Alan'ýn öðlen namazýnýn ardýndan düzenlenecek tören ile son yolcuðuna uðurlanacaðý bildirildi.