Þehit mühendis, GÖKBEY projesinde aktif rol almýþ
ABONE OL

TUSAÞ'a yönelik dün düzenlenen terör saldýrýsýnda makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici, eþi Yalçýn Ekici'nin 14'üncü evlilik yýl dönümleri nedeniyle kendisine gönderdiði çiçeði almak için nizamiyeye gittiði sýrada þehit oldu. Balýkesir Üniversitesi Makine Mühendisliði Bölümü mezunu olan Zahide Güçlü Ekici'nin, TUSAÞ'ta yerli ve milli imkanlarla geliþtirilen GÖKBEY genel maksat helikopterinin imalatýnda aktif olarak görev aldýðý öðrenildi. TUSAÞ'ta daha pek çok projede görev alan Ekici'nin, 2021'de lösemiye yakalanan ve þu anda 8 yaþýnda olan kýzýnýn hastalýðý atlatmasýnda ona büyük destek verdiði, o süreçte kanser hastalarýna da yardýmcý olduðu öðrenildi.

EVÝN GÝRÝÞÝNE BOTLARI KONULDU

Zahide Güçlü Ekici'nin oturduðu binanýn önünde taziye alaný oluþturuldu. Türk bayraðý asýlan binanýn giriþine ise Ekici'nin dün saldýrý sýrasýnda ayaðýnda bulunan botlarý konuldu. Ekici ailesi binanýn önünde taziyeleri kabul etti. Ekici'nin ailesine taziyede bulunan bir iþ arkadaþý, "Kendisi lider mühendis olarak görev yapýyordu. Dün bize evlilik yýl dönümü olduðunu söyledi sabah. Çok güzel giyinmiþti, elbisesi ve topuklu ayakkabýsý vardý. 'Eþi çiçek yolladý' diye haber gelince, hepimizden su sipariþi aldý. Kýzý 2021'de kansere yakalandý. Ama iyileþmiþti, uzun bir tedavi süreci oldu. O süreçte yarým gün geliyordu. Sonra yeniden tam güne geçti. Kanserli çocuklara yardýmcý oluyordu. Eskiden eþi de TUSAÞ'ta çalýþýyordu, þimdi özel bir þirkette mühendis olarak çalýþýyor. 5 dakika geç gitseydi böyle olmayacaktý belki de. Olay olduðunda herkes birbirinden haber almaya çalýþýyordu. Bir tek Zahide yoktu. Önce telefonu çalýyordu açmýyordu. Sonra araya araya kapatmýþýz telefonu, þarjý bitmiþ. Zahide çok baþarýlý ve güçlü bir kadýndý. Birlikte birçok projede yer aldýk. GÖKBEY helikopterinin imalatýnda yer almýþtý" dedi.

'ÞEHÝTLÝK ONA ÇOK YAKIÞTI'

Zahide Güçlü Ekici'nin aðabeyi Hamit Kurtuluþ Güçlü de "Melek gibi bir insandý. Çok yardýmseverdi. Kýzý lösemiyle savaþtý, þimdi süreci takip ediliyor. Annesinin vefat ettiðini öðrendi psikolog eþliðinde. Melek gibi, hayýrsever, yardýmsever bir insandý. Tanýdýðý tanýmadýðý herkese yardým eder, elinden gelen her þeyi yapmaya çalýþýrdý. Vatanýna çok baðlýydý, çok severdi. Þehitlik ona çok yakýþtý. Yaptýðý iþten gurur duyuyordu" diye konuþtu.