Þehit Pilot Albay Özen son yolculuðuna uðurlandý
ABONE OL

Özen'in Türk bayraðýna sarýlý tabutu, Yunus Emre Devlet Hastanesi morgundan alýnarak törenin yapýlacaðý Reþadiye Camisi'ne getirildi.

Eskiþehir Valiliði tarafýndan tören alanýnda taziye çadýrý kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Ýl Müdürlüðü yetkilileri, þehit ailesi ve yakýnlarýnýn yanýndan ayrýlmadý.

Özen'in babasý Mehmet Yüksel Özen, kýz kardeþi Zeynep Çarkçý, þehidin eþi Þeyma Özen ile 9 yaþýndaki kýzý Ýpek Özen cenaze namazý öncesi tabutun baþýnda gözyaþý döktü. Bu sýrada þehidin kýzý Ýpek, babasýnýn fotoðrafýný öptü.

Þehidin Ankara Etimesgut 11. Hava Ulaþtýrma Ana Üs Komutanlýðýnda görevli aðabeyi Pilot Kýdemli Albay Muharrem Özen de kardeþinin naaþý önünde asker selamý verdi. Özen'in silah arkadaþlarý ve pilot öðrencileri de þehidi asker selamýyla uðurladý.

Cenaze namazýnýn ardýndan top arabasýna konulan þehidin cenazesi, Viþnelik Mahallesi'ndeki Hava Þehitliði'ne defnedildi.

Törene, þehidin yakýnlarý ile Eskiþehir Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Eskiþehir milletvekilleri Fatih Dönmez ve Nebi Hatipoðlu, CHP Eskiþehir milletvekilleri Utku Çakýrözer ve Ýbrahim Arslan, Eskiþehir Cumhuriyet Baþsavcýsý Ali Yeldan, Eskiþehir Garnizon Komutaný Orgeneral Ýsmail Güneykaya, AK Parti Ýl Baþkaný Gürhan Albayrak ve diðer ilgililer katýldý.