Þehitlerin kaný yerde kalmadý! Terörist Seyran Çomak öldürüldü!
ABONE OL

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Aðrý'nýn Doðubayazýt kýrsalýnda düzenlenen "Gürz-7" operasyonunda kýrmýzý kategoride aranan "Bervar" kod adlý terörist Seyran Çomak'ýn etkisiz hale getirildiðini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kararlýyýz. Kutsal vatan topraðýmýzdan bu hainleri kazýyýp atacaðýz. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceðiz." ifadelerini kullandý.

Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlýðý Ýstihbarat Baþkanlýðý ile TEM Daire Baþkanlýðý koordinesinde, Asayiþ Kolordu Komutanlýðý sevk ve idaresinde, Aðrý Ýl Jandarma Komutanlýðý tarafýndan yapýlan istihbari çalýþmalar sonucu, Hava Kuvvetleri Komutanlýðý uçaklarý, Atak Taarruz Kolu helikopterleri ile Jandarma Genel Komutanlýðý ve Kara Kuvvetleri Komutanlýðýna ait SÝHA desteðinde Aðrý'nýn Doðubayazýt ilçesi kýrsalýnda, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve güvenlik korucusu timlerinin katýlýmýyla "Gürz 7" operasyonunun yapýldýðýný bildirdi.

Yerlikaya, operasyonda, 29 þehit verilen 16 eylemin talimatýný vererek bu eylemlere bizzat katýlan ve kýrmýzý kategoride aranan bölücü terör örgütünün sözde Serhat Eyalet Komutaný ve YJA-STAR sorumlusu "Bervar" kod adlý terörist Seyran Çomak'ýn etkisiz hale getirildiðini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, Ýçiþleri Bakanlýðýnýn Terörden Arananlar Listesi'nde kýrmýzý kategoride yer alan Çomak'ýn, 2016 ile 2021 arasýnda 16 eylemin talimatýný verdiði ve bizzat katýldýðý eylemlerde, 1'i sivil 28'i güvenlik görevlisi olmak üzere 29 kiþinin þehit edildiði bilgisini paylaþtý.

Yerlikaya, bu eylemlerde, 72 güvenlik görevlisi ile 2 sivilin yaralandýðýný belirtti.

HABERÝN VÝDEOSU