Selçuk Bayraktar: Türk dünyasý, geleceðe emin adýmlarla ilerliyor
ABONE OL

Baykar'dan yapýlan açýklamaya göre, Kýrgýzistan'ýn baþkenti Biþkek'te gerçekleþtirilen Türk Devletleri Yapay Zeka Forumu'na onur konuðu olarak katýlan Selçuk Bayraktar, Kýrgýzistan Cumhurbaþkaný Sadýr Caparov tarafýndan ülkenin savunma kapasitesine ve askeri potansiyeline yaptýðý katkýlar nedeniyle Kýrgýzistan Dank Devlet Niþaný ile taltif edildi.

Bayraktar ve Caparov arasýnda gerçekleþtirilen görüþmede, askeri ve teknolojik iþbirliðinin derinleþtirilmesi ile savunma projelerinin uygulanmasý ele alýndý. Görüþmede, Baykar Teknoloji'nin katkýlarýnýn Kýrgýzistan'ýn savunma sanayisinde büyük bir fark yaratacaðý vurgulandý.

"TÜRK DÜNYASI GELECEÐE EMÝN ADIMLARLA ÝLERLÝYOR"

Selçuk Bayraktar, iki ülke arasýndaki iþbirliðini daha da geniþletmeye hazýr olduklarýný belirterek, sýnýr güvenliðinin saðlanmasý ve olasý tehditlerin caydýrýlmasýnda modern teknolojilerin önemine dikkati çekti.

Sadýr Caparov tarafýndan takdim edilen "Kýrgýzistan Dank Devlet Niþaný" ile onurlandýrýlmaktan büyük gurur duyduðunu belirten Bayraktar, "Gösterdikleri misafirperverlik ve iki ülke arasýndaki dostluðu güçlendirme çabalarý için kendilerine içtenlikle teþekkür ediyorum. Türk dünyasý, geleceðe emin adýmlarla ilerliyor." ifadesini kullandý.

AKINCI MAKETÝNÝ TAKDÝM ETTÝ

Bayraktar, törende Sadýr Caparov'a, Kýrgýz kültüründe önemli bir yere sahip Manas Destaný'ndan sahnelerin iþlendiði Bayraktar AKINCI TÝHA'nýn 1:10 ölçekli maketini takdim etti. Maketin gövdesi ve kanatlarýnda Manas Destaný'na ait sahneler yer alýrken, bu detaylar Kýrgýzistan'ýn zengin kültürel mirasýný ve destanýn kahramanlýk hikayelerini yansýtýyor.

Selçuk Bayraktar, Türk Devletleri Yapay Zeka Forumu'na onur konuðu olarak katýldý. Forumun ana konuþmacýsý olan Bayraktar, yapay zeka teknolojilerinin geleceði ile Türk devletleri arasýndaki iþbirliðine dair bir konuþma yaptý.

Bayraktar, Karabað'ýn kurtuluþuna katkýlarýndan dolayý 1 Nisan 2021'de Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev tarafýndan Karabað Niþaný, 2022'de Ukrayna Devlet Baþkaný Volodimir Zelensky tarafýndan Ukrayna Devlet Liyakat Niþaný ile ödüllendirildi. 4 Nisan 2023'te Azerbaycan Savunma Bakaný Zakir Hasanov'dan Askeri Ýþ Birliði Madalyasý, 2 Ekim 2023'te ise ASAN Hizmet Madalyasý aldý. Ayrýca 18 Ekim 2023'te Mali Cumhurbaþkaný Assimi Goita tarafýndan Mali Ulusal Niþaný, 28 Þubat 2024'te de Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafýndan 1. Derece Niþaný ile taltif edildi. 2024'te ise Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafýndan 1. Derece Niþaný ile onurlandýrýldý.