Serhat Akýn'a silahlý saldýrýda yeni geliþme: Fezleke hazýrlandý
ABONE OL

Yurt dýþýndan gelen talimat üzerine birden fazla kiþinin olay öncesi ve sonrasýnda fikir ve eylem birliði içinde hareket ettiði belirtilen fezlekede, olay öncesi saldýrýnýn gerçekleþtiði yerde keþif yapýldýðýnýn kamera kayýtlarýndan tespit edildiði vurgulandý.

Fezlekede, Serhat Akýn'ýn yaralanmasýnýn parçalý kemik kýrýðý boyutunda olduðu, hayat fonksiyonlarýna etkisinin ise Adli Týp Kurumu raporuna göre aðýr nitelikte deðerlendirildiði ifade edildi.

TASARLAYARAK ÖLDÜRMEYE TEÞEBBÜS SAYILDI

Akýn'a 3-4 metre gibi yakýn mesafeden 3 el ateþ edilmesi, 3 merminin de isabet bulmasý, þüphelilerin olaydan sonra kaçmasý ve saldýrýda kullanýlan silahýn mahiyeti göz önüne alýndýðýnda, eylemin "tasarlayarak kasten öldürmeye teþebbüs" olarak nitelendirildiði fezlekede yer aldý.

Müþteki Serhat Akýn'ýn silahla vurulmasý eylemi için, bu yýl Kumburgaz'da iþlenen bir baþka "kasten öldürme" suçundan da yakalamasý bulunan firari þüpheli H.Þ'nin, O.D, O.M ve E.Ü'ye talimat vererek suçu azmettirdiði anlatýlan fezlekede, O.D'nin E.Ü'den aldýðý tabancayla müþtekiye ateþ etmesinden sonra O.M'nin motosikletle olay yerine gelerek O.D'nin kaçmasýný saðladýðý aktarýldý.

20 YILA KADAR HAPÝS CEZASI ÝSTENÝYOR

Fezlekede, E.Ü'nün saldýrýdan önce þüpheliler O.M. ve O.D. ile olay yerinde keþif yapmak ve olayda kullanýlan tabanca ve maskeleri temin etmek, Ý.T'nin kaçan þüphelilerin saklanmasýna yardýmcý olmak, M.A'nýn eylemin gizliliðini saðlamak için O.D'nin saldýrý sýrasýnda kullandýðý kaský temin etmek, Y.G'nin ise olayýn azmettiricisi olan H.Þ'den aldýðý ve bu iþin karþýlýðý olarak deðerlendirilen 250 bin lirayý þüpheliler O.D. ve O.M'ye teslim etmek suretiyle olaya iþtirak ettikleri vurgulandý.

Baþsavcýlýkça hazýrlanan fezlekede 7 þüpheli hakkýnda, "tasarlayarak kasten adam öldürmeye teþebbüs" suçundan 20 yýla kadar hapis cezasý istemi öngörülüyor.

Fezleke, dava açýlmasý talebiyle Anadolu Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna gönderildi.