SÝHA'dan nokta atýþý! Akýllý bomba teröristbaþýný böyle vurdu
ABONE OL

Milli Ýstihbarat Teþkilatý (MÝT) Baþkanlýðý, Interpol tarafýndan kýrmýzý bültenle aranan PKK/KCK'nýn sözde yürütme konseyi üyesi Abdurrahman Çadýrcý'yý Suriye'nin kuzeyindeki Kamýþlý'da etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarýndan alýnan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK'nýn sözde yürütme konseyinde yer alan, "Esad Faraþin" ve geçmiþ dönemde Avrupa'da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüðü için "Esad Avrupa" kod adlarýný kullanan terörist Abdurrahman Çadýrcý, MÝT tarafýndan hedef listesine alýndý.

Yapýlan çalýþmalarda, konsey üyelerinin güvenlik gerekçesiyle bir arada bulunmadýðý, Irak, Suriye ve Avrupa'da farklý bölgelerde bulunduðu, örgütün özel toplantýlarý dýþýnda bulunduðu yerden çýkmadýðý belirlendi.

Terörden arananlar listesinde kýrmýzý kategoride bulunan ve Interpol tarafýndan kýrmýzý bültenle aranan Çadýrcý'nýn Suriye'de olduðu bilgisine ulaþan MÝT, bu ülkenin kuzeyindeki Kamýþlý kentinde çalýþma yaptý. MÝT'in düzenlediði operasyonla Çadýrcý'nýn yeri tespit edildi.

AKILLI BOMBA TERÖRÝSTBAÞINI NOKTA ATIÞIYLA VURDU!

Teröristbaþý Çadýrcý, nokta atýþýyla etkisiz hale getirilirken baþarýlý operasyonun yeni detaylarý ortaya çýktý. Teröristbaþýnýn SÝHA'dan atýlan akýllý bombayla vurulduðu öðrenildi.

Akýllý bombanýn geliþ aný ise cep telefonu kamerasýyla görüntülendi.

- ÖRGÜTÜN SÖZDE ÜST DÜZEY YÖNETÝCÝSÝ OLARAK FAALÝYET GÖSTERDÝ

Kuruluþundan itibaren terör örgütünde yer alan Çadýrcý'nýn, 1997-1999 döneminde Avrupa'da, 2000'de de Irak kuzeyindeki Kandil'de faaliyette bulunduðu belirlendi.

Interpol tarafýndan 2001'den itibaren kýrmýzý bültenle aranan Çadýrcý'nýn, örgütün Irak'ýn kuzeyindeki ve Avrupa'daki faaliyetlerinde rol aldýðý tespit edildi. 2008-2010 yýllarýnda PKK/KCK sözde Moskova sorumlusu olarak faaliyet yürüten Çadýrcý'nýn 2018'den bu yana PKK/KCK'nýn sözde yürütme konseyinde yer aldýðý kaydedildi.

  • Akýllý bomba
  • Abdurrahman Çadýrcý
  • SÝHA