Siirt'in Baykan Belediye Baþkaný Erdem'in evinin bulunduðu bölgede silahla ateþ açýldý
ABONE OL

Karþýyaka Mahallesi'nde, saat 03.50 sýralarýnda Baykan Belediye Baþkaný Erdem'in evinin de bulunduðu bölgede, bir otomobilden çevreye silahla ateþ açýldý.

Daha sonra aracýn Bitlis istikametine doðru kaçtýðý görüldü.

Durumun bildirilmesi üzerine, bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekiplerinin incelemesi sonucu kamera kayýtlarýndan aracýn plakasý tespit edildi. Zanlýlar, Bitlis Ýl Jandarma Komutanlýðý sorumluluk bölgesinde yakalandý.

Gözaltýna alýnan þüphelilerin emniyetteki iþlemleri sürüyor.

- "ADLÝ VE ÝDARÝ TAHKÝKATIMIZ TÝTÝZLÝKLE YÜRÜTÜLMEKTEDÝR"

Vali Kemal Kýzýlkaya, Kaymakam Fatih Özcan, Ýl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Ýl Jandarma Komutaný Tuðgeneral Emrullah Büyük ile Baykan Belediyesini ziyaret etti, Belediye Baþkaný Erdem ve ilçe halkýna geçmiþ olsun dileðinde bulundu.

Kýzýlkaya, belediye binasý önünde gazetecilere yaptýðý açýklamada, konuyla ilgili yapýlan çalýþmada, Belediye Baþkaný Erdem'in ikametinin de olduðu bölgeye 2 kiþinin bulunduðu araçtan tüfekle 5 el ateþ edildiðinin, ikamete veya baþka bir yere kurþun isabet etmediðinin tespit edildiðini söyledi.

Þüphelilerin V.Y. ve O.C. olduðunun belirlendiðini ifade eden Kýzýlkaya, "Saat 05.30 sýralarýnda Bitlis Jandarma sorumluluk bölgesinde kamera kayýtlarýndan plakasý tespit edilen söz konusu araç durdurulmuþtur. Araçtaki 2 þahýs gözaltýna alýnmýþtýr. Araçta yapýlan aramada bulunan ve olayda kullanýldýðý deðerlendirilen av tüfeðine el konulmuþtur. Söz konusu þahýslarýn aþýrý alkollü olduklarý ve geçmiþlerinde asayiþe müessir konulardan çok sayýda suç kayýtlarýnýn olduðu tespit edilmiþtir." dedi.

Kýzýlkaya, þüphelilerden V.Y'nin "genel güvenliðin kasten tehlikeye sokulmasý", "trafik güvenliðini tehlikeye sokma", "yaðma", "güveni kötüye kullanma" ve "taksirle yaralama", þüpheli O.C'nin ise "suç eþyasýný satýn alma", "6136 sayýlý Ateþli Silahlar ve Býçaklar ile Diðer Aletler Hakkýnda Kanuna muhalefet", "tehdit", "hakaret", "resmi belgede sahtecilik", "güveni kötüye kullanma", "kasten yaralama", "kiþiyi hürriyetinden yoksun býrakma", "mala zarar verme" ve "taksirle yaralama" suçlarýna iliþkin kayýtlarýnýn bulunduðunu belirtti.

Þüphelilerle yapýlan ilk mülakatta da aþýrý alkolün etkisinde olduklarýnýn anlaþýldýðýnýn tespit edildiðini dile getiren Kýzýlkaya, þunlarý kaydetti:

"Konuyla ilgili adli ve idari tahkikatýmýz titizlikle yürütülmektedir. Belediye Baþkanýmýza ve onun nezdinde tüm Baykanlý hemþehrilerimize geçmiþ olsun dileklerimizi iletiyor, bunun dýþýndaki bilgilere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Halkýmýzýn huzur ve güvenliði için suç ve suçlulara karþý mücadelemiz, milletimizin de desteðiyle azim ve kararlýlýkla devam edecektir."