Müftü Sýla bebekten helallik istedi: Bizi affet seni koruyamadýk
ABONE OL

Tekirdað'da cinsel istismara uðramasý ve darbedilmesi sonucu kaldýrýldýðý hastanede hayatýný kaybeden 2 yaþýndaki Sýla bebek, son yolculuðuna uðurlandý.

Tedavi gördüðü hastanede dün yaþamýný yitiren Sýla bebeðin cenazesi, sabah saatlerinde morgdan alýnarak Altýnova Mahallesi'ndeki yakýnlarýnýn evine helallik için götürüldü.

Daha sonra bebeðin cenazesi ayný mahalledeki Yeni Cami'ye getirildi.

Burada Sýla bebeðin teyzeleri tabuta sarýlarak uzun süre aðladý. Cenazede fenalaþan bebeðin akrabalarýný saðlýk ekipleri sakinleþtirdi.

Törene katýlan Kadýn Dayanýþma Platformu üyesi kadýnlar ellerinde "Sýla bizim kýzýmýz" dövizleri taþýdý.

- "SILA BEBEÐÝMÝZ BÝZÝ AFFET SENÝ KORUYAMADIK"

Bebeðin cenaze namazýný kýldýrmak üzere gelen Ýl Müftüsü Mustafa Soykök, namaz öncesi yaptýðý konuþmada kýldýrdýðý cenazenin çok farklý olduðunu, yüreklerinin daðlandýðýný belirtti.

Sýla bebekten helallik isteyen Soykök, "Ben hepiniz adýna helallik isteyeceðim. Sýla bebeðimiz ne olur bizleri affet, seni koruyamadýk. Ýnþallah senin için döktüðümüz gözyaþlarý iyiliklere, merhametin çoðalmasýna vesile olur. Ýnsani deðerlerimizi daha fazla kuþanmayý, güzellikleri, merhameti çoðaltmak için sorumluluklarýmýzýn farkýnda olmayý Rabbim nasip eylesin." dedi.

Kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan Sýla bebeðin cenazesi Yeniþehir Mezarlýðý'nda topraða verildi.

Cenazeye, Sýla bebeðin dedesi Latif Güler, teyzeleri Aslý Tatar ve Elif Akyüz, ailenin yakýnlarý ile Tekirdað Valisi Recep Soytürk, CHP Milletvekili Ýlhami Özcan Aygun, DEVA Partisi Tekirdað Milletvekili Cem Avþar, Büyükþehir Belediye Baþkaný Candan Yüceer, Ýl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlý, Tekirdað Baro Baþkaný Egemen Gürcün da katýldý.

- "SILA'NIN ANNESÝNÝ KARDEÞÝMÝZ OLARAK KABUL ETMÝYORUZ"

Aslý Tatar, gazetecilere yaptýðý açýklamada derin bir üzüntü içerisinde olduklarýný söyledi.

Yeðeni Sýla'nýn kaybýnýn tarif edilemez acý verdiðini ifade eden Tatar, "Acýmýz çok büyük. Allah kimseye yaþatmasýn. Yaþamayan bu acýyý bilmez. Rabbim düþmanýmýn baþýna vermesin. Yanýmýzda olan herkese teþekkür ederiz. Artýk bizim rahmetli Sýla bebeðimizin annesi B.Y. diye bir kardeþimiz yok. Öyle kaný bozuk kýz kardeþimiz yok daha doðrusu. Býrakýn bu ailede bu sülalede yok öyle biri." dedi.

- "AÐIRLAÞTIRILMIÞ MÜEBBET HAPÝS CEZASINI GEREKTÝRÝYOR"

Ailenin avukatý Ahmet Berksoy da, son güne kadar Sýla bebeðin hayata döneceði ümidini taþýdýklarýný belirtti.

Sýla'nýn vefatýnýn ülke gündemini sarsan bir olay olduðunu ifade eden Berksoy, 5 tutuklunun 2'sinin çocuk olduðunu hatýrlattý.

Suçlularýn en aðýr cezayý alacaklarýndan þüphesinin olmadýðýný ifade eden Berksoy, "Cinsel istismar sonucunda çocuðun bitkisel hayata girmesi ve ardýndan ölümün vuku bulmasý durumunda kanun kurucunun iradesi açýk, net bir biçimde ortada. Aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýný gerektiriyor. Çocuklar özelinde her ne kadar yaþ küçüklüðü indirimi gündemi olsa bile biz üst sýnýrdan cezalandýrýlmasý için hukuki yönden elimizden geleni yapacaðýz." diye konuþtu.

- OLAYLA ÝLGÝLÝ BEBEÐÝN ANNESÝNÝN DE ARALARINDA OLDUÐU 5 KÝÞÝ TUTUKLANMIÞTI

Malkara ilçesinde yaþayan anne B.Y, 8 Eylül'de kýzý Sýla'nýn uyanmadýðýný belirterek, Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüþtü. Yapýlan muayenede bebek, beyin kanamasý teþhisi ve cinsel istismar þüphesiyle Tekirdað Dr. Ýsmail Fehmi Cumalýoðlu Þehir Hastanesi'ne sevk edilmiþ, polise bilgi verilmiþti.

Bebek, beyninden ameliyat edilerek entübe halde yoðun bakýma alýnmýþtý.

Soruþturma kapsamýnda anne B.Y. (25), birlikte yaþadýðý S.Ö. (57), komþularý K.A. (32) ile 13 yaþýndaki oðlu K.A. ve 14 yaþýndaki G.K. gözaltýna alýnmýþ, þüpheliler çýkarýldýklarý hakimlikçe tutuklanmýþtý. Sýla bebeðin 5 yaþýndaki kardeþi A.Y. ise devlet korumasýna alýnmýþtý.

Tekirdað Baro Baþkaný Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoðun bakýmda tedavisi süren 2 yaþýndaki kýz bebeðe cinsel istismarda bulunulduðunun adli týp raporuyla belirlendiðini ifade etmiþti.

Sýla bebek, dün Tekirdað Dr. Ýsmail Fehmi Cumalýoðlu Þehir Hastanesi'nde bir aydýr tedavi altýnda tutulduðu yoðun bakým ünitesinde hayatýný kaybetmiþti.