ABONE OL
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınır kapısında BDP’li bir grup tarafından çadır kuruldu. Sınır hattında toplanan grup, jandarma ekipleri tarafından güvenlik gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan grup dağılmayınca, jandarma ve polis ekipleri gruba müdahale etti. Grup da yapılan müdahaleye havai fişek ve taşlarla karşılık verdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü. Jandarma ekipleri sık sık gruba uyarılarda bulunarak taş atmamaları halinde müdahale edilmeyeceğini söyledi. Ancak grup taşlarla saldırmaya devam etti.
 
 ASKERLER EYLEMCİLERİN ARASINDA KALDI 
 
 Şanlıurfa'da sınırda görevli askerler, eylemcilerin arasında kaldı. Taş yağmuruna tutulan askerler, güçlükle kurtarıldı.  

  Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Mürşit Pınar sınır hattında kurulan çadır nedeniyle asker ve polisin müdahalesi gün boyu devam etti. Mürşitpınar -Suruç karayoluna doğru kaçan bir grup, karayolunu taşlarla trafiğe kapattı. Yol önünde set oluşturan zırhlı araç ve iki bölük asker, bir anda eylemcilerin arasında kaldı. Eylemciler, askerlerin üzerine taş yağdırdı. Askerler ise kalkanları ile taşlardan korunmaya çalıştı. Bir süre TOMA’nın gelmesini bekleyen askerleri kurtarmak için havaya ateş açıldı. İki bölük askerden bir bölüğü kalkanlarıyla kaçarak eylemcilerden kurtuldu. Kurtulan askerler, ellerine taş alarak diğer arkadaşlarını kurtarmak için eylemcilere doğru yöneldi. Gelen zırhlı araçların da yardımı ve havaya açılan ateş sonucu diğer bölük de güvenli bölgeye kaçmayı başardı. Olaylarda 4 asker yaralandı. TOMA ve polis ekiplerinin gelmesiyle eylemcilere müdahale edildi.

Mürşitpınar’da DBP’lilerin kurduğu direniş çadır önünde toplanan ve zaman zaman sınırı aşıp Kobani’ye gitmek isteyen ve yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak taş atan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Aralarında HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu gruptakilerin bazıları atılan gazdan etkilendi. Gruptakiler, sınır hattında oturma eylemi başlattı.

SURUÇ-MÜRŞİTPINAR YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Gerginlik sırasında zaman zaman duyulan silah seslerinin gruptan ateşlenen tabancalardan geldiği iddiaları üzerine güvenlik güçleri bölgedeki önlemlerini artırdı.

Gösteriler sırasında çadırda bulunan kalabalığın attığı taşların isabet ettiği taşlar 4 asker ile bazı gazetecilerin yaralanmasına yol açtı. Suruç- Mürşitpınar karayolu da grubun attığı taşlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Gerginlik üzerine Suriye tarafından Türkiye’ye sığınmacı alımına da ara verildi.