Sýnýr nöbetindeki asker çifte bayram yaþadý
ABONE OL

Hatay Kumlu ilçesinin 14 kilometre doðusundaki 39. Mekanize Piyade Tugayý, 2. Hudut Alay Komutanlýðýna baðlý Karakaya Hudut Karakolu'nda vatan nöbeti tutan askerler, bayramda da görevlerini sürdürüyor.

Ailelerinden uzakta bayram geçiren askerler, komutanlarý ve silah arkadaþlarýyla bayram sevincini yaþýyor.

Sabahýn ilk saatlerinde 2. Hudut Bölük Komutaný Piyade Üsteðmen Ertuðrul Ümit Güneþ'in karakol önünde bayramlaþtýðý erlere, bayram þekeri ve kolonya ikram edildi.

Bayramlaþmanýn ardýndan nöbet yerlerine geçen askerlerden Mehmet Okur'a memleketi Kahramanmaraþ'tan gelen annesi Zeynep ve babasý Mustafa Okur, sürpriz bayram ziyareti yaptý.

Gözetleme kulesinde komutanýna gözetleyici tekmili veren asker, arkasýna döndüðü sýrada bir anda ailesini görünce büyük sevinç yaþadý.

Oðullarý Mehmet'e sarýlan anne ve babanýn yaþadýðý sevinç ve hüzün kameralara yansýdý.

- "YAKLAÞIK 4,5 AYDIR AÝLEMÝ GÖRMÜYORDUM"

Terhis olmasýna çok kýsa bir süre kalan er Mehmet Okur, AA muhabirine, yaþadýðý sevinci anlattý.

Bir anda ailesini karþýsýnda görünce çok þaþýrdýðýný ve mutlu olduðunu anlatan Okur, "Böyle bir sürprizi beklemiyordum, çok sevindim, komutanlarýmdan Allah razý olsun. Yaklaþýk 4,5 aydýr ailemi görmüyordum, sadece telefonla konuþuyorduk. Karþýmda görünce çok þaþýrdým, gelebileceklerini hiç düþünmüyordum." diye konuþtu.

- "O BENÝM BÝR TANECÝK KUZUM"

Anne Zeynep Okur ise bugünün kendisi için çifte bayram olduðunu anlattý.

Bu sürpriz ziyaretin gerçekleþmesine vesile olan herkese teþekkür eden anne Okur, "Beni çok mutlu ettiniz. 4,5 ay oldu oðlumu görmüyorum, kuzumun kokusunu özledim, o benim bir tanecik kuzum. Baþta þehit aileleri olmak üzere tüm herkesin bayramýný kutluyorum, tüm anneler inþallah çocuklarýna saðlýkla kavuþsun." dedi.

Baba Mustafa Okur da vatani görevini yapan oðluyla gurur duyduðunu belirterek, oðullarýna kavuþmalarýna vesile olan tüm komutanlara teþekkür etti.

Karakaya Hudut Karakol Komutaný Piyade Kýdemli Üstçavuþ Onur Er de yerli ve milli imkanlarla geliþtirilen keþif ve gözetleme vasýtalarýyla hudut emniyet görevi icra eden personelin, 7 gün 24 saat esasýyla sýnýrlarda güvenliði saðladýðýný anlattý.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hudut bir milletin namus ve þerefinin korunduðu yerdir" sözünü benimseyerek þanlý bayraðý dalgalandýrmanýn bilinciyle, vatan için canýný seve seve feda etmeye yemin eden silah arkadaþlarýyla her daim görevlerinin baþýnda olduklarýný vurgulayan Er, þunlarý kaydetti:

"Yerli ve milli imkanlarla geliþtirilen modern harp silahlarý, araç ve gereçler vasýtasýyla milletimizden aldýðýmýz güç ve inançla her daim hudutlarýmýzýn güvenliðini saðlamaktayýz. Bu vesileyle baþta þehit aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere aziz milletimizin Kurban Bayramý'ný en içten dileklerimle kutlarým."