Sýnýr ötesinde terör örgütü PKK bitirilecek! Komandolar sahada
ABONE OL

Terörle mücadele yurt içinde olduðu gibi sýnýr ötesinde kararlýlýkla sürüyor. Dün de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerden 4'ü Suriye'nin kuzeyindeki Fýrat Kalkaný bölgesinde, 3'ü ise Irak'ýn kuzeyindeki Pençe-Kilit Bölgesi'nde öldürüldü. Milli Savunma Bakanlýðý, operasyonlarý "Teröristler için hiçbir yer güvenli deðil" mesajýyla duyurdu.

KOMANDOLAR SAHADA

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Irak'ýn kuzeyinde yuvalanan terör örgütü PKK'yý bitirmek için anlaþan Türkiye ve Irak, geniþ çaplý operasyon için hazýrlýklarýný sürdürüyor. Temas ve güvenlik toplantýlarýnýn ardýndan Irak tarafý, geçtiðimiz aylarda sýnýr birliklerini kuzeye konuþlandýrmýþtý. Komandolar aktif olarak sahada harekat alanýný geniþletiyor.

ÝNSANSIZ HELÝKOPTERLER TAÞIYOR

Güvenlik güçlerine insansýz helikopterler de destek veriyor. Bazý kritik bölgelere insansýz helikopterlerle mühimmat ve lojistik destek saðlanmaya baþlandý. Geçtiðimiz günlerde Irak'a konuþlanan bazý birliklere 200 kg faydalý yük taþýyabilen Türkiye'nin insansýz helikopterleri "ALPÝN" ve "Albatros" gýda ve mühimmat ikmali yaptý.