Fatih Camisi'nde eller duaya açýldý! Sinvar için gýyabi cenaze namazý
ABONE OL

Ýstanbul'da tedavi gördüðü hastanede 73 yaþýnda hayatýný kaybeden din alimi Mahmut Ustaosmanoðlu'nun oðlu Abdullah Ustaosmanoðlu için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde Ustaosmanoðlu'nun ailesi ve yakýnlarý taziyeleri kabul etti.

Ýsmailaða Camisi'nin emekli imamlarýndan Ahmet Fikri Doðan'ýn öðle vakti kýldýrdýðý cenaze namazýna AK Parti Ýstanbul milletvekilleri Süleyman Soylu ile Hasan Turan, Fatih Belediye Baþkaný Mehmet Ergün Turan ile çok sayýda kiþi katýldý.

Öte yandan Gazze'deki saldýrýda Hamas Siyasi Büro Baþkaný Yahya Sinvar için de Fatih Camisi'nde gýyabi cenaze namazý kýlýndý.

Ustaosmanoðlu'nun cenazesi daha sonra Sakýzaðacý Mezarlýðý'na defnedildi.

HAMAS, HAREKETÝN LÝDERÝ YAHYA SÝNVAR'IN ÝSRAÝL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTÝÐÝNÝ AÇIKLADI

Hamas'ýn Siyasi Büro Üyesi Hayye, konuya iliþkin video görüntülü bir açýklama yaptý.

Açýklamasýnda, Sinvar'ýn Ýsrail saldýrýsýnda hayatýný kaybettiðini söyleyen Hayye, Sinvar'ýn yýlmadan öne çýktýðýný, ön saflarda çarpýþtýðýný ve savaþ pozisyonlarý arasýnda hareket ettiðini belirtti.

Siyasi Büro Üyesi Hayye, "Mücadele, tüm Filistin topraklarý üzerinde baþkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulana kadar devam edecek." diye konuþtu.

Hayye, Gazze'ye yönelik saldýrýlar durdurulmadýkça, Ýsrail güçleri Gazze'den tamamen çekilmedikçe ve Filistinli tutuklular gözaltý merkezlerinden serbest býrakýlmadýkça Ýsrailli esirlerin ülkelerine geri dönmeyeceðini vurguladý.