Sivas'ta baþýboþ köpekler 13 yaþýndaki çocuða saldýrdý
ABONE OL

Edinilen bilgiye göre olay Sivas Belediyesi mücavir alaný içerisinde yer alan Þeyh Þamil Mahallesi 80. Sokakta bulunan çocuk parkýnda yaþandý. Evinin hemen önündeki parkta oynayan 13 yaþýndaki E. Karakoç baþýboþ köpeklerin saldýrýsýna uðradý. Vücudunun çeþitli yerlerinden yaralanan çocuk abisinin müdahalesiyle canýný güçlükle kurtardý. Karakoç ambulansla Sivas Numune Hastanesi'ne kaldýrýlarak tedavi altýna alýndý. Hayati tehlikesinin bulunmadýðý belirtildi.

Karakoç'un babasý Ömer Karakoç, sokaða çýkamaz hale geldiklerini ifade edip, defalarca yardým istemelerine raðmen belediyenin tedbir almadýðýný belirterek, "Mahallemizde baþýboþ köpek çok, sürüyle geziyorlar. Belediyeye defalarca haber verdik. Hiçbir tedbir alýnmadý. Evimizin önünde kapýya çýkamaz hale geldik. Akþamý býrakýn gündüz bile kapýya çýkamaz hale geldik. Evimizin önünde köpek çocuðu ýsýrmýþ. Bacaðýnda ve sýrtýnda derin yarasý var. Kardeþi yetiþmese yüzünden ýsýracaktý. O arada kardeþi yetiþmiþ. Yoksa yüzünden ýsýrýp daha derin yaralar da açacakmýþ" dedi.

"BAÞIBOÞ KÖPEK SORUNU ÇIÐ GÝBÝ BÜYÜYOR"

Üzüntülü baba baþýboþ köpek sorununun çýð gibi büyüdüðünü belirterek, "Sokak köpekleri bayaðý bir sorun olmaya baþladý. Sadece Sivas için deðil Türkiye genelinde böyle. Bu sorun her yerde çýð gibi büyüdü. Bunun bir önlem alýnmasý lazým. Söylediðimiz zaman hayvan savunucularý hep ayaða kalkýyor ama köpekler insanlardan daha mý deðerli? Tamam 'öldürülsün, katledilsin' bunu demiyoruz ama bunun bir çözümü, bir çaresinin bulunmasý lazým. Bizim mahallede akþamlarý belirli bir insandan çok köpek var. Yani bir tedbir bir çözüm bulunmasýný bekliyoruz. Sadece yetkililere söylüyoruz 'tamam tamam' deyip geçiþtiriliyorlar. Ben yine þikayetçi oldum, gideceðim, ifade vereceðim. Yine ayný þey olacak. Deðiþen bir þey olmayacak. Bu yýllardýr böyle" þeklinde konuþtu.

  • Sivas
  • köpek saldýrýsý
  • yaralý