Sivas'ta peþ peþe depremler! Çevre illerden de hissedildi
ABONE OL

Sivas'ta saat 11.29'da, 4,7 büyüklüðünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýnýn (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29'da, merkez üssü Sivas'ýn merkez ilçesi olan 4,7 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Depremin 10,57 kilometre derinlikte meydana geldiði belirlendi.

Sivas AFAD yetkilileri, þu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmediðini, ilk belirlemelere göre can kaybý ve yýkýmýn olmadýðýný, ekiplerin sahadaki çalýþmalarýnýn devam ettiðini bildirdi.

BÝR DEPREM DAHA

11.39'da yine merkez üssü Sivas olan 4.1 büyüklüðünde bir deprem daha meydana geldi.

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, "Sivas'ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüðünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarýmýzýn tüm ekipleri saha taramalarýna derhal baþladý. Ýlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadýr." dedi.

BAKAN KURUM'DAN SÝVAS'TAKÝ DEPREMLERE ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum, Sivas'ta meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüðündeki depremlerin sonrasýnda herhangi bir olumsuzluðun bildirilmediðini belirtti.

Kurum, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Sivas'ta meydana gelen depremler sonrasýnda herhangi bir olumsuzluk bildirilmemekle birlikte ekiplerimiz sahada çalýþmalarýný sürdürüyor." bilgisini verdi.

Vatandaþlara geçmiþ olsun dileklerini ileten Kurum, "Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandý.

SÝVAS'TA DEPREMLER NEDENÝYLE EÐÝTÝME ARA VERÝLDÝ

Sivas'ta 4,7 ve 4,1 büyüklüðünde meydana gelen depremler nedeniyle eðitime bugün ara verildiði bildirildi.

Sivas Valiliðinden yapýlan açýklamada, "Ýlimiz merkeze baðlý Hacýali ve Aðýlkaya köylerinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüðündeki iki depremin ardýndan 17 Ekim 2024 Perþembe günü il merkezinde eðitim öðretime bir gün süreyle ara verilmiþtir." ifadesi kullandý.

BAKAN URALOÐLU, SÝVAS'TAKÝ DEPREMDE ULAÞIM VE HABERLEÞMEYE DAÝR SORUN TESPÝT EDÝLMEDÝÐÝNÝ BÝLDÝRDÝ

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Sivas'ta meydana gelen depremin ardýndan saha tarama çalýþmalarýnýn sürdüðünü belirterek, "Þu ana kadar ulaþým ve haberleþmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiþtir." bilgisini verdi.

Uraloðlu, Sivas'ýn merkez ilçesinde yaþanan 4,7 büyüklüðündeki depreme iliþkin sosyal medya hesabýndan paylaþýmda bulundu.

Depremin ardýndan ilgili kurumlarýn saha tarama çalýþmalarýnýn devam ettiðini vurgulayan Uraloðlu, "Þu ana kadar ulaþým ve haberleþmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiþtir. Depremden etkilenen tüm vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im her türlü afetten memleketimizi korusun." ifadelerini kullandý.

ABD'li uzmanlardan Malatya'daki depreme iliþkin açýklama

"Gereken tüm adýmlarý atacaðýz"

5.9 büyüklüðündeki depremle ilgili çarpýcý tespit: Haritada görünmüyordu