Siyonizm gerçekte ne demek?
ABONE OL
ABD VE ÝSRAÝL NE KADAR HAKLI?

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan Türkiye’nin eþbaþkaný olduðu 5’inci Medeniyetler Ýttifaký zirvesindeki konuþmasýnda "Ýslamofobi de Siyonizm gibi faþizm gibi, anti semitizm gibi bir insanlýk suçu olarak görülmelidir. Týpký siyonizm gibi, týpký antisemitizm gibi, týpký faþizm gibi, Ýslamofobinin de bir insanlýk suçu olarak görülmesi kaçýnýlmaz hal almýþtýr..." dedi. Baþbakan Erdoðan'ýn siyonizmle ilgili bu sözleri deprem etkisi yarattý. BM, Beyaz Saray ve Ýsrail tepki gösterdi.

Ýsrail, Siyonizm ile faþizmin ayný kefeye konulduðunu iddia ederek Erdoðan’a çok aðýr sözlerle yüklendi. Ýsrail medyasýnýn Erdoðan’ýn açýklamalarýný flaþ haber olarak duyurmasýnýn ardýndan Baþbakan Netanyahu, hem twitterdan hem de internet sitesinden yazýlý bir açýklama yayýnladý.
Netanyahu, “Bu karanlýk ve yalan ifade, dünyada artýk var olmadýðýný zannettiðimiz bir düþüncedir. Þiddetle kýnýyorum’ dedi. Tepkiler bununla da kalmadý. Beyaz Saray’ýn günlük basýn toplantýsýnda da konu gündeme geldi.
Beyaz Saray Sözcüsü Tommy Vietor, “Erdoðan’ýn Siyonizmin bir insanlýk suçu olduðu yorumunu reddediyoruz. Bu yorum saldýrgan ve hatalýdýr” dedi.

Bunlarla da sýnýrlý kalýnmadý

ABD Kongresi üyeleri, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'a siyonizmle ilgili sözlerini geri almasý için mektup yazdý.
ABD Kongresi'nin 89 üyesi tarafýndan imzalanan mektupta, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'a "siyonizm" ile "faþizm"i bir tutan sözlerini geri almasý çaðrýsýnda bulunuldu.

ABD Kongresi üyelerinin gönderdiði mektupta, Türkiye ve Baþbakan Erdoðan adeta üstü kapalý olarak tehdit edildi.
Mektupta, "Türkiye'yle tarihsel iliþkimiz ve ülkenizin NATO ve BM'deki önemli konumundan, uluslararasý barýþ ve güvenliði saðlama konusunda ciddi bir taahhüdünüz olduðunu biliyoruz. Bu anlayýþ içinde siyonizmi, faþizm ve antisemitizm ile bir tutan ve "insanlýða karþý suç" diye nitelediðiniz beyanýnýzý geri çekmenizi sabýrsýzlýkla bekliyoruz" denildi.

Peki gerçekte Siyonizm ne anlama geliyordu?

Siyonizm, Kudüs'teki Siyon Tepesinin adýndan gelir. Yahudi halkýnýn Filistin'e dönme umudu, Yahudi düþüncesinin sürekli bir yönüdür; bu düþünce Mesih'in geri gelme düþüncesinden ayrýlmaz. Mesih'in gelme amacý, dünyada bir Yahudi devleti kurmaktýr. Hatta Ýsrail kurulduðu zaman Yahudi gazeteleri "Mesih'in Ayak Sesleri" baþlýðýný atmýþlardýr.

Siyonizm 19.yy sonlarýnda Avusturyalý gazeteci Theodor Herzl(1860-1904) tarafýndan siyasi bir ideolojiye de dönüþtürüldü. Yahudi camiasý tarafýndan da kabul gördü. Herzl'in 1896 yýlýnda yazdýðý kitabý Der Judenstaat (Yahudi Devleti) ve 1897 yýlýnda yazdýðý, Die Welt(Dünya) gazetesi, 1897 yýlýnda Basel'de toplanan 1.Dünya Siyonist kongresi'nde savunulan düþüncelerin kaynaðý oldu. Herzl için Siyonizm'in babasý desek, herhalde yanlýþ bir þey söylemiþ olmayýz. Peki Siyonizm aslýnda Theodor Herzl tarafýndan mý ortaya çýkarýldý? Elbette Bunun Tevrat, Talmud merkezli dini kaynaklarý vardý. Herzl Siyonuzmi tam anlamýyla ideolojiye büründüren isimdi.

Vikipedi ise Siyonizm hakkýnda þunlarý yazýyor; "Terminoloji "Siyonizm" kelimesi, Siyon (Ýbranice: Tzi-yon ציון) kelimesinden türetilmiþtir. Ýsim esas olarak, Kudüs yakýnlarýnda bulunan Siyon Daðý ile bu dað üzerindeki Siyon Kalesi'ni belirtmek için kullanýlmaktaydý. Sonralarý, Kral Davud döneminde, "Siyon" tüm Kudüs þehrine ve Ýsrail Diyarý'na atýfta bulunan bir kapsamlama haline geldi. Tevrat'taki birçok ayette, Ýsrailoðullarýndan Siyon halký, Siyon'un oðullarý ya da kýzlarý olarak bahsedilir. Yahudi milliyetçiliðini tanýmlamak için kullanýlan bir terim olarak "Siyonizm," ilk milliyetçi Yahudi öðrenci hareketi Kadimah'ýn kurucusu Avusturyalý Yahudi yayýmcý Nathan Birnbaum tarafýndan, kendi çýkarttýðý Selbstemanzipation adlý gazetede, 1890 yýlýnda ortaya atýlmýþtýr. Siyonizm, Filistin'de Yahudiler için yeniden bir vatan kurulmasýna destek veren uluslararasý Yahudi siyasi hareketi. Söz konusu alan, Tevrat'ta bahsi geçen ve Ýsrail Diyarý (Ýbranice: Eretz Yisra'el) adý verilen topraklardýr. Ýsrail'in kurulmasýndan bu yana, Siyonist hareket de þekil deðiþtirerek öncelikle Modern Ýsrail devletinin desteklenmesi amacý ile varlýðýný sürdürmektedir."

Abdülhamit'in reddetiði teklif

Vikipedi'den okumaya devam ediyoruz: "1890'lý yýllarda, Theodor Herzl Siyonizme yeni bir ideoloji ve fiili aciliyet katarak, Dünya Siyonist Örgütü'nün (WZO) oluþturulduðu 1897 yýlýnda Ýsviçre'nin Basel þehrinde düzenlenen ilk kongrenin toplanmasýný saðladý.[15] Herzl'in amacý, Yahudi devleti hedefinin elde edilmesi için gerekli hazýrlýk niteliðindeki adýmlarý baþlatmaktý. Herzl'in Filistin'i hakimiyeti altýnda tutan Osmanlý yöneticileri ile bir siyasi anlaþma yapma teþebbüslerinin baþarýsýzlýkla sonuçlanmasý üzerine baþka hükümetlerin desteði arandý. Theodor Herzl, dönemin sultaný II. Abdülhamid'e Kont Nevlinski (bir Leh soylusu, II. Abdülhamit'in þahsi dostu) aracýlýðla Filistin'e özerklik ve Musevi ikametliði ister. Buna karþýlýk þu taahhütlerde bulunur:

1.Osmanlý Devleti’nin 33 milyon Ýngiliz altýnýna ulaþan borçlarýnýn tamamýný ödeyelim.
2.Ýmparatorluðu korumak için 120 milyon altýn Frank’a mal olacak deniz filosu yaptýralým.
3.Devletin mali durumunu canlandýrmak için 35 milyon altýn lira faizsiz borç verelim.
Ancak, II. Abdülhamit teklifi kabul etmez ve þu yanýtý verir:

"...Bu meselede (Theodor Herzl) ikinci bir adým daha atmasýn. Ben bir karýþ topraðý dahi satmam. Zira bu vatan bana ait deðil, milletime aittir. Milletim bu vataný kanlarýyla mahsûldar kýlmýþtýr. O, bizden ayrýlýp uzaklaþmadan tekrar kanlarýmýzla örteriz..."

SÝYONÝZMÝN KAYNAÐI BU AYETLER MÝ?

Ýslam inancýna göre muharref (tahrif edilmiþ) sayýlan Tevrat'ta þu ayetler dikkat çekicidir;

*"Et yiyin ve kan için.Yiðitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanýný içeceksiniz. Sarhoþ oluncaya kadar kan içeceksiniz." (Tevrat,Hezekiel Bölümü 39/18-20)

*"Onlarý kasaplýk koyunlar gibi ayýr ve öldürme günü için onlarý hazýrla." (Tevrat, Yeremya Bölümü, 12/3)

“Yaratilis merdiveninde farkli basamaklar oldugunu herkes dogal olarak kabul eder; önce inorganik nesneler, bitkiler ve hayvanlar âlemi, sonra konusan, yaratiklar ve hepsinin üstünde Yahudiler.” ("Siyonizm ve Irkçilik" Ankara Üniversitesi Siy. Bilg. Fak. Yay. (Sources de la pensée Juive contemporaine) Sf:49 dan alinti)

Peki Yahudiler neden üstün ýrk olduklarýna inanýyorlar… Þu ayetleri de okuyalým:
- “Siz Allahýnýz Rabbin ogullarisiniz." Çünkü sen Allah'ýn Rabbe mukaddes bir kavimsin, ve Rab yer üzerinde olan bütün kavimlerden üstün olarak kendisine has bir kavim olmak üzere seni seçti.” (Tensiye Bab:14 Ayet 12S:191)
- “Ve aranýzda yürüyeceðm ve sizin Allahýnýz olacaðým ve siz benim kavmim olacaksýnýz.” (Levililer Bab:26 Ayet 12 S:127)
- “... ve onlardan nefret ettim. Fakat size dedim: Siz onlarýn topraklarýný o miras olarak alacaksýnýz ve ben size onu mülk olmak üzere vereceðim, ben sizi milletlerden ayýrt eden Allahýnýz Rabbim, . ve bana mukaddes olacaksýnýz, benim olmanýz için sizi kavimlerden ayýrt ettim” (Levililer Bab:2Ayet24-26 S:120)
- “Saf altýnda tartilan Sionun degerli ogullari” (Yeremyanýn Mersiyeleri Bab:4 Ayet:2 S:785)
- “Ve o krallarýn günlerinde göklerin Allahý (Yehova) ebediyen harap olmayacak bir krallýk kuracak ve onun hakimiyeti baþka bir kavme býrakýlmayacak; ancak bu krallýklarýn (devletlerin) hepsini o parçalayacak ve bitirecek.” (Daniel Bab 2 Ayet 44 S.342)
- “O zaman Rab Yehova bütün bu milletleri önünüzden kovacak ve sizden büyük bir kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksýnýz. Ayak tabanýnýzýn basacaðý her yer sizin olacak”. ( Tensiye Bab 14 Ayet 23-24 S.139)
- “Ýþte, þimdi bildim ki bütün dünyada allah yoktur, ancak Ýsrail'de vardir." (2.Krallar Bab:5 Ayet.15)

- “ Kýzlarýnýzý onlarýn oðullarýna vermiyeceksiniz ve oðullarýnýza ve kendinize onlarýn kýzlarýndan almayacaksýnýz.” (Nehemya Bab:13 Ayet:25 S.)

Altýndal: 'Filistinliler'e yapýlanlar Siyonizmin göstergesi
Araþtýrmacý Yazar Aytunç Altýndal STAR'a yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi: "Siyonizm bir ideolojidir. 'Ateavizm' yani 'ceddiyetçilik' demektir. Baþbakan antisemitzm deðil, antisiyonizm yapmaktadýr. Ve çok doðru bir ifade kullanmýþtýr. Siyonizm; Dini, siyasi ve ekonomik þekilde Ýsrail devlet politikasý olarak günümüzde uygulanmaktadýr. Adam öldürüyorlar. 'Niye öldürdün' deyince, 'Tevrat böyle diyor' diye savunuyorlar. Ýsrail'in kurulduðu günden bugüne Filistinlilere uyguladýðý, göç ettirme, toprak iþgali, katletme, ev yýkma fiillerinin altýnda bu siyonist ideoloji yatmaktadýr."

Garaudy: Siyonizm ýrkçý ve sömürgeci

Ünlü Müslüman Fransýz düþünür Roger Garaudy de bu konuda þunlarý yazmýþtýr:

"Peygamberlerden miras olan Yahudi inancýnýn en büyük düþmaný, Siyonizm'in ýrkçý ve sömürgeci mantýðýdýr ki, 19. yüzyýl Avrupasý'nýn ýrkçýlýðýndan ve sömürgeciliðinden doðmuþtur. Bu mantýk, Batý'nýn tüm sömürgeciliklerine ve farklý milliyetçilikler arasýndaki savaþlara ilham kaynaðý olmuþtur. Ýsrail, Siyonizm'den uzaklaþmadýkça ve Hz. Ýbrahim'in inancýna geri dönmedikçe, Ýsrail için bir güvenlik ve gelecek yoktur ve Ortadoðu'da da barýþ olmayacaktýr. Hz. Ýbrahim'in o inancý ki, vahyedilmiþ her üç din arasýnda ruhsal bir kardeþlik baðý ve ortak bir mirastýr." (Roger Garaudy, "Right to Reply: Reply to the Media Lynching of Abbe Pierre and Roger Garaudy", Samizdat, June1996)

Türkiye kamuoyunun gündemine en ayrýntýlý þekilde getiren siyasilerden Milli Görüþ lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan da Siyonizmi 'Irkçý Emperyalizm'in idelojisi ve beyni olarak tarif ediyordu.