Skandal karar! Tunç Soyer kendisini ifþa eden kurumu kapattý
ABONE OL

AK Parti Gençlik Kollarý Genel Baþkaný ve Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan, Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin kentsel dönüþümde Türkiye'de görülmemiþ usulsüzlüðe imza attýðýný ileri sürdü.

Ýnan, yaptýðý yazýlý açýklamada, CHP'li büyükþehir belediyesinin 20 yýldýr kentsel dönüþüm çalýþmalarýnda adým atamadýðýný belirtti.

"ÖRTÜLÜ ÝSTÝFA MEKTUBUNUZU VERDÝNÝZ"

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in kentsel dönüþüm daire baþkanlýðýný kapatma kararý aldýðýný aktaran Ýnan, þunlarý kaydetti:

"Kooperatiflere kamu kaynaðý kullandýrýldý. Ýzmir Büyükþehir Belediyesi kentsel dönüþümde Türkiye'de görülmemiþ usulsüzlüðe imza attý. Þimdi Sayýn Soyer'e sormak istiyoruz. Bu tarihi rezillik hangi akla mantýða hizmet ederek yapýldý. ÝZBETON ile iliþki ve iþbirliði içerisinde olan milletvekilleriniz mi sizi bu bataklýða sürükledi? Yaþadýðýnýz sorunun kaynaðý milletvekillerinizin bu iliþkileri olabilir mi? Kentsel Dönüþüm Daire Baþkanlýðýnýzý kapatarak örtülü istifa mektubunuzu verdiniz. Kentsel dönüþüm ihtiyacýnýn bu kadar yüksek olduðu yerde Kentsel Dönüþüm Daire Baþkanlýðýný kapatmak sizin örtülü istifanýz olarak kayýtlara geçecektir. Kentsel dönüþüm projenizde demir çaldýðýnýzý belgeleyen mühendislerinizi de cezalandýrdýnýz. Aslýnda Örnekköy'deki inþaatýn yeniden yýkým kararý Tunç Soyer'in Ýzmir'de kentsel dönüþüm gerçekleþtirebilecek kapasitesinin olmadýðýnýn yeniden ispatýdýr."