Skandalýn üstünü kapatmaya çalýþan Tunç Soyer'e AK Parti'den tepki
ABONE OL

Dað, partisinin Ýzmir Ýl Baþkanlýðýnda düzenlediði basýn toplantýsýnda, Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin Örnekköy Kentsel Dönüþüm Alaný'ndaki konut projesinde 300 metrekarelik bir bölümle ilgili imalat hatasý belirlendiðini ve bu bölümün yýkýmýna karar verildiðini hatýrlattý.

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðünce de konut projesine iliþkin rapor hazýrlandýðýný ve burada "asgari durumlarýn altýnda hususlar olduðunun" belirtildiðini aktaran Dað, "Hemþehrilerimizin, inþaatlarýn saðlamlýðý hususunda kafalarýnda oluþan soru iþaretlerinin giderilmesi çok acil bir þekilde elzemdir." dedi.

Büyükþehir Belediyesinden konuya iliþkin yapýlan açýklamada, "Bu iþi namuslu bürokratlarýmýz ortaya çýkardý" þeklinde ifadelerin yer aldýðýný anýmsatan Dað, ancak sonrasýnda bu bürokratlarýn görev yaptýðý Büyükþehir Belediyesi Kentsel Dönüþüm Daire Baþkanlýðýnýn kapatýldýðýný kaydederek, þunlarý söyledi:

"Burada hýrsýzlýðý ortaya çýkaranlarýn cezalandýrýlmasý gibi bir garabet söz konusudur. Buradan çok net bir þekilde ifade ediyorum, bu iþ, sizin sessizliðe bürünerek, 'Bunlar asparagastýr' diyerek, üzerini kapatabileceðiniz bir iþ deðildir. Eðer akýl hocalarýnýzýn yönlendirmeleri sonrasýnda ciddi bir skandalla karþý karþýya kaldýysanýz ve kendinizi çaresiz hissediyorsanýz, biz yardýmcý olmaya hazýrýz. Bu yardým sizin siyasi müttefikleriniz, iþ ortaklarýnýz ya da akýl hocalarýnýz için deðil. Bu iþe gönül ve emek vermiþ, umut baðlamýþ yüzlerce insanýmýzýn hatýrýnadýr."

Örnekköy'deki konut projesine ve sonrasýndaki geliþmelere iliþkin meslek odalarýnýn sessiz kalmasýnýn da sorgulanmasý gereken bir konu olduðuna dikkati çeken Dað, konuya iliþkin açýlan idari soruþturmanýn takipçisi olacaklarýný sözlerine ekledi.

Basýn toplantýsýna, AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý ile Ýzmir Büyükþehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Baþkanvekili Özgür Hýzal da katýldý.

Örnekköy'deki konut projesinde eksik demir ve hatalý beton kullanýldýðý iddialarý üzerine, 10 Haziran'da, Büyükþehir Belediyesinden açýklama yapýlmýþ, projede 48 bin metrekare inþaat alaný olan 3. etap içinde yer alan 300 metrekarelik bir imalatýn, kontrolörlerin tespiti üzerine mühürlendiði ve yýkýmýna karar verildiði bildirilmiþti.

Faaliyetlerine Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Ýyileþtirme Daire Baþkanlýðý bünyesinde devam edeceði belirtilen Ýzmir Büyükþehir Belediyesi Kentsel Dönüþüm Dairesi, 14 Temmuz'da Büyükþehir Belediye Meclisinde oy çokluðu ile alýnan kararla kapatýlmýþtý.

  • Kentsel dönüþüm
  • Örnekköy Kentsel Dönüþüm Projesi
  • Ýzmir Büyükþehir Belediyesi
  • AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hamza Dað
  • AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý
  • eksik demir ve hatalý beton
  • Ýzmir Kentsel Dönüþüm Daire Baþkanlýðý
  • beton kullanýmý
  • demir kullanýmý