Sokak köpeði dehþetinde kan donduran ayrýntý! ''Bütün etini yiyeceklerdi''
ABONE OL

Fatih'te sahipsiz köpeklerin saldýrýsý sonucu hayatýný kaybeden zihinsel engelli Ayhan Özçelik'in (40) cenazesi Sultangazi'de topraða verildi.

Esenler'de ikamet eden ve Silivrikapý Mahallesi'ndeki akrabalarýný ziyaretten dönerken sahipsiz köpeklerin saldýrýsý sonucu vefat eden Özçelik'in cenazesi, yakýnlarý tarafýndan Adli Týp Kurumu'ndan alýndý.

Özçelik'in cenazesi, dün akþam kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan Habipler Yayla Mezarlýðý'na defnedildi.

- "SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAÐIZ"

Mezarlýkta taziyeleri kabul eden aðabey Burhan Özçelik, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, iki anneden 14 kardeþ olduklarýný, anne ve babasýnýn hayatta olmadýðýný, saldýrýda hayatýný kaybeden zihinsel engelli kardeþi Ayhan Özçelik'e kendilerinin baktýðýný söyledi.

Ayhan Özçelik'in, olayýn yaþandýðý gün kýz kardeþini ziyarete gittiðini anlatan Özçelik, "Gece 03.00-04.00 civarýnda oradan geçiyormuþ. 5-6 köpeðin saldýrýsýna uðramýþ. 05.30 civarýnda oradan bir motorlu geçerken görmüþ. Köpekler buna saldýrdýðý için o da kaçmýþ. Ýleride çöp arabasý varmýþ, çöpçüler gelince bakmýþlar ki 5-6 köpek üstündeler. Köpekler çöpçülere de saldýrýyor. Saldýrýnca bunlar da sopalarý alýp üstlerine yürüyorlar. Çöpçüler geldiðinde köpeklerin patileri rahmetlinin üzerindeymiþ. Çöpçüler o dakika oraya gelmese demek sabaha kadar bütün etini yiyeceklermiþ." dedi.

Köpeklerin daha önce de akrabalarýna saldýrdýðýný vurgulayan Özçelik, þöyle konuþtu:

"Ayný köpekler ayný yerde saldýrdý. Belediyeye ilettiler, 'tamam, halledeceðiz' dediler. Taziyemiz kalksýn, bundan dolayý suç duyurusunda bulunacaðýz. Biz köpeklere, hayvanlara karþý deðiliz ama illa insanlarýn ölmesi mi lazým? Bugün benim kardeþim yarýn baþkasýnýn çocuðu, baþkasýnýn kardeþi de ölebilir. Bazý insanlar sosyal medyada 'Bilerek yapýyorlar, abartýyorlar.' diyorlar. Gelselerdi görselerdi cenazeyi, insanlarý görselerdi. Bu kadar olur mu ya? Hayvanlara karþý deðiliz ki alsýn devlet hayvanlarý, götürsünler barýnak yapsýnlar, orada ömür boyu beslesinler. Yani yazýk günah, þimdi çoluk çocuðumuzu býrakamýyoruz dýþarýya. Her sokakta, her mahallede on tane köpek var. Bununla ilgili yasal süreç baþlatacaðýz, ne gerekiyorsa yapacaðýz. Baþka canlar yanmasýn. Yazýk günah, kardeþimi parça parça yapmýþ köpekler, ne haklarý var?"

- "HAYVANSEVERLERÝN GÖZÜNDE BÝZÝM ÇOCUKLARIMIZ MI DEÐERSÝZ?"

Abla Aycan Özçelik de canýnýn yandýðýný, yetkililerin gerekeni yapmasýný beklediklerini belirterek, yaþadýðý acýnýn dindirilemeyeceðini söyledi.

Kardeþinin engelli olduðunu hatýrlatan Özçelik, þunlarý söyledi:

"O çocuk özürlüydü, engelli bir çocuktu. Bizim çocuklarýmýz sokaða gitmesinler mi, gezmesinler mi? Bu hayvanlar bizim çocuklarýmýzdan daha mý deðerliler? Bu hayvanseverlerin gözünde bizim çocuklarýmýz mý deðersiz? O hayvanlar daha mý deðerliler? Ne olursa olsun bir þeyler yapýn, ne gerekiyorsa onu yapýn. Bizim acýmýzý dindirin. Bir þeyler yapsýnlar, artýk bunu istiyoruz. Çocuklarý sokaða insinler, insanlar rahatlýkla gezsinler, dolaþsýnlar. Kardeþimiz paramparça ettiler ya, insanýn kanýný emmiþler artýk. Kim oradan geçiyorsa kesiyor, parçalýyor, atýyorlar oraya. Müdahale etsinler, bir þeyler yapsýnlar, canýmýzý yakmasýnlar artýk."

- "BU ÇOCUK BUGÜN ÝKÝ KÖPEK ÖLDÜRSEYDÝ, DÜNYAYI BAÞLARINA YIKARLARDI"

Ayhan Özçelik'in amcasýnýn oðlu Yusuf Özçelik ise belediye çalýþanlarýnýn gönderdiði fotoðrafla olaydan ilk kendisinin haberdar olduðunu anlattý.

Haberi alýp hastaneye koþtuðunu ve doktorlardan bilgi aldýðýný dile getiren Özçelik, maktulün boðazýnýn parçalandýðýný, vücudunun çeþitli yerlerinde yara bulunduðunu vurguladý.

Baþýboþ köpeklerden duyduðu rahatsýzlýðý dile getiren Özçelik, "Sadece bizim þikayetimiz deðil, orada yaþayan insanlarýn da þikayeti var. Bu bizim baþýmýza gelen bir olay, tabii ki baþkasýnýn baþýna da gelmesin, bizim canýmýz yandý baþkasýnýn caný yanmasýn. Bugün yarýn okullar açýlacak, çocuklar okula gidecek. Servis kullanmayan insanlar var. Bunun çözülmesi lazým, devletimizden beklediðimiz bu. Kimsenin de bunun önüne çýkmamasý lazým." diye konuþtu.

Baþýboþ hayvanlarýn toplatýlmasýna karþý duran hayvanseverlere tepki gösteren Özçelik, "Bugün cenazemiz oldu, burada bir tanesi gelmedi buraya. Kimse bize bir þey sormadý, nasýl oldu diye. Tepkimiz hayvanseverlere. Bu çocuk bugün iki köpek öldürseydi, dünyayý baþlarýna yýkarlardý, ülkenin altýný üstüne getireceklerdi. Gerçek bu. Bu çocuk bugün öldürüldü, bir tanesi 'Baþýnýz sað olsun, keþke öyle olmasaydý.' demedi. Bize baþ saðlýðý dileyebilirlerdi." ifadelerini kullandý.