Sokak röportajýnda ''halký kin ve düþmanlýða tahrik eden'' þüpheli yakalandý
ABONE OL

Ýstanbul Valiliðinden yapýlan açýklamada, Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü görevlilerinin, 7 Mart'ta Bahçelievler Þirinevler Meydaný'nda gerçekleþtirilen sokak röportajý sýrasýnda bir kiþinin halký kin ve düþmanlýða tahrik edecek söylemlerde bulunduðu ihbarý üzerine olay yerine intikal ettiði belirtildi.

Yapýlan kontrolde, Mareþal Fevzi Çakmak Caddesi'nde sokak röportajý yapanlara karþý bir kiþinin baðýrarak konuþtuðu, etrafýnda toplanan vatandaþlarýn nostaljik tramvayýn yolunu kapattýðýnýn görüldüðü aktarýlan açýklamada, bu kiþinin kimliðini görmek isteyen emniyet görevlilerine direnmesi üzerine kademeli þekilde güç kullanýlarak yakalandýðý kaydedildi.

Açýklamada, adýnýn M.Þ.K. olduðu belirlenen þüphelinin yapýlan sorgulamasýnda, "mukavemet", "evden hýrsýzlýk" ve "kasten yaralama" gibi suçlardan 8 kaydý olduðunun tespit edildiði belirtildi.

Þüpheli hakkýnda "halký kin ve düþmanlýða tahrik veya aþaðýlama" suçundan iþlem baþlatýldýðý kaydedilen açýklamada, M.Þ.K'nin, dosyasý ikmalen gönderilmek üzere adli makamlarca serbest býrakýldýðý bildirildi.