ABONE OL

Küçükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yürütülen soruþturma kapsamýnda, Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ile Hacý Ýsrafil Saðlam hakkýnda "suç gelirlerinin aklamasý" suçundan gözaltý kararý verildi.

Harekete geçen polis ekipleri, Beþiktaþ, Þiþli ve Kars'ta belirlenen adreslere düzenledikleri operasyonla 3 þüpheliyi gözaltýna aldý.

Þüpheliler, saðlýk kontrollerinin ardýndan Gayrettepe'deki Ýstanbul Asayiþ Þube Müdürlüðüne getirildi.

Bu arada, Küçükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yapýlan açýklamada, medyada "Fenomen Bahar ve Nihal Candan sazan sarmalý vurgunu ile suçlanýyor" içerikli haberler nedeniyle basýn açýklamasýna ihtiyaç duyulduðu belirtildi.

Açýklamada, "Cumhuriyet Baþsavcýlýðýmýz tarafýndan örgüt faaliyeti kapsamýnda nitelikli dolandýrýcýlýk ve suçtan kaynaklanan mal varlýðý deðerlerini aklama suçlarýndan yürütülen soruþturmada, 2020, 2021 ve 2022 yýllarýnda 79 maðdurun dolandýrýldýðý tespit edilmiþtir. Soruþturma kapsamýnda þüpheliler, A.B.C, G.Ç. ve H.Ý.S. 14 Kasým 2023'te suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlýðý deðerlerini aklama suçlarýndan gözaltýna alýnmýþtýr." ifadesi kullanýldý.

Soruþturma kapsamýnda maddi gerçeðin her yönüyle açýða çýkarýlmasý ve sorumlular hakkýnda yasal gereðine tevessül edilmesi amacýyla iþlemlerin etkin biçimde yapýldýðý vurgulandý.

- SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNUN DEVAMI

Bu arada, Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ile Hacý Ýsrafil Saðlam ile ilgili çalýþmanýn, daha önce bir suç örgütüne yönelik yürütülen "nitelikli dolandýrýcýlýk" ile ilgili soruþturmanýn devamý niteliðinde olduðu öðrenildi.

Söz konusu soruþturmada, ülke genelinde çeþitli devlet kurumlarýndan ihale yoluyla ucuza araç aldýklarýný beyan eden suç örgütü üyelerinin ulaþtýklarý maðdurlara ucuz araç satýþý yaparak güvenlerini kazandýklarý ve bu yöntemle araç talepleri alarak para topladýklarý belirlenmiþti.

Bu yöntemle 13 maðdurdan yaklaþýk 10 milyon lira toplayan þüphelilerin, ihalede sorun olduðu gerekçesiyle maðdurlara geri ödeme ve araç teslimi yapmadýklarý tespit edilmiþti.

Bunun üzerine 3 Mayýs'ta düzenlenen operasyonda gözaltýna alýnan 6 þüpheliden 5'i tutuklanmýþtý.