Suç mağduru çocukların 'Kartopu savaşı'
ABONE OL
Yaşları 7-18 arasında değişen çocuklar Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, şube müdürleri ve polislerle birlikte Palandöken Kayak Eğitim Merkezi Sosyal Tesisleri'nde ustalar tarafından pişirilen 100 kiloluk cağ kebabı yedi. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve polisler daha sonra kayak tesislerinde gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Yakıcı güneşin etkili olduğu dağda çocuklar günün büyük bölümünü birlikte geçirdikleri Çocuk Şubesi'nde görevli polis ağabeyleri ile birlikte kartopu savaşı yaptı. Yaklaşık 200 çocuğun güle oynaya polislerle yaptığı kartopu savaşı tatil için dağa gelenlerin ilgisini çekti. Tatilciler kayağa mola verip, kartopu savaşını izledi.


Geçen yıl başlatılan 'Hayata Yeniden Tutun' projesinde suça sürüklenen, suçu alışkanlık haline getiren, suç mağduru 52 çocuk bilgisayarlı çizim tasarım, bilgisayarlı muhasebe, tiyatro ve kayak gibi mesleki, kültürel ve sportif kurslarda eğitim almaları sağlandığını ifade eden Çocuk Şube Müdürü Yunus İnci, "Bu çocukların yanı sıra dezavantajlı kesimden risk altında olduğu değerlendirilen 1150 çocuk piknik yemek organizasyonu, futbol turnuvası, tiyatro gösterisi, madde bağımlılığıyla mücadele ve seminerler gibi etkinliklerde bir araya getirilerek Sosyal Sorumluluk adına 1202 çocuğa ulaşılmıştır" dedi.


Çocuk şubesini ikinci bir ailesi olarak gördüğünü söyleyen 14 yaşındaki Onur Kılıç, Palandöken'e ilk kez çıktığını belirtti. Güzel ve unutulmaz bir gün geçirdiğini anlatan 3 Temmuz Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Kılıç, "Tıka basa cağ kebabı yedik. Polis ağabeylerle birlikte dağda gezip, hatıra fotoğrafı çektirdik. Daha sonra karlarda yuvarlanıp kartopu savaşı yaptık. Burada yaşadıklarımı gidip aileme anlatacağım. Tek isteğim benim gibi onların da buraları görmesi" diye konuştu.