Suikast soruşturması
ABONE OL

TEMMUZ darbe girişiminin önlenmesinde etkin rol oynayan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli’nin şehit olduğu, koruma polisi Ramazan Uğur’un da yaralandığı trafik kazasıyla ilgili soruşturma, suikast dahil çok yönlü olarak sürdürülüyor. Alper’in makam otomobiline çarpan hafriyat yüklü kamyonun şoförü Uğur Tufan’ın ehliyetine bundan bir ay önce 2019 yılına kadar alkollü araç kullanmak suçundan el konulduğu orta çıkmıştı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Uğur Tufan’ın uyuşturucu madde kullanmak suçundan da Uşak’ta yargılandığı tespit edildi. Uğur Tufan’ın arkadaş oldukları Zeki A.’nın daveti üzerine çalışmak için 10 gün önce Denizli’ye geldiği belirlendi. Zeki A. da polis tarafından gözaltına alındı. Kazaya sebep olan kamyon, Zeki A.nın eşinin üzerine kayıtlı çıktı.

BİRLİKTE SON YOLCULUĞA

Şehit Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli için Denizli Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı. Alper’in Hakim eşi Hatıran Alper, kızları Aslı Begüm ve İrem Beril ile Akşehirli’nin eşi Dudu Akşehirli, oğlu Ahmet Akşehirli, kızları Asiye Özkul ve Elif Turhan’a taziyelerini ileten Bozdağ, tören sırasında da aileleri sık sık teselli etti. Bozdağ, törende yaptığı konuşmada Başsavcı Mustafa Alper ve şoför Muzaffer Akşehirli’nin devlete büyük hizmetlerinin bulunduğunu dile getirdi.

GÖRÜNMEZ KAHRAMAN

Bozdağ, “Belki Türkiye’de çok az kişi bilir ama Mustafa Alper başsavcım, darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında görünmez kahramanlardan biridir. Yaptıkları, aldığı risk ve ortaya koyduğu cesaret ve adamlıkla milletine ve devletine gerçekten ifade edemeyeceğim derecede büyük hizmetin altına
imza atmıştır” dedi.

‘BÖYLE GÖNDERMEDİM’

Törenin ardından Mustafa Alper’in tabutu başına gelen eşi Hatıran Alper ve kızları Aslı Begüm ile İrem Beril gözyaşı döktü. Eşinin Türk Bayrağı’na sarılmış tabutuna dokunan Hatıran Alper’in “Mustafam, ben seni evden böyle göndermedim” sözleri yürekleri dağladı. Şehit Başsavcı Mustafa Alper’in annesi Ulviye Alper de Bakan Bekir Bozdağ’a, “Benim oğlum bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi, ne olur dua edin” diye seslendi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Başsavcı Alper’in naaşı, Denizli’deki törenin ardından helallik alınması için Muğla’nın Kavaklıdere ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Şehit Başsavcı Mustafa Alper, Kavaklıdere Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazını ardından götürüldüğü Aydın’ın Söke ilçesinde toprağa verildi. Makam şoförü Muzaffer Akşehirli Denizli’de Çakmak Mezarlığı’na defnedildi.

KORUMA POLiSi O ANI ANLATTI

Kazadan yaralı kurtulan koruma polisi Ramazan Uğur, o anları anlattı. Uğur, “Kuşkulu bir durum, önden beyaz, arkasından siyah bir araba geliyor. Şoförün durması lazım. ‘Ben kamyonum seni ezer geçerim’ mantığıyla olmaması gerekir. Kural gereği de ‘dur’ levhasını görüp durması gerekiyordu. Niye durmadı onu da bilmiş değilim. Ben sadece sarı kamyonu gördüm, çarptığımızı bile hatırlamıyorum” dedi. Başsavcı Alper’in kazadan önce oldukça neşeli olduğunu anlatan Uğur, “Mutlu bir şekilde geldi, ‘günaydın’ dedi. Herhangi bir sıkıntısı yoktu, neşeliydi” diye konuştu.

FETÖ’NÜN KORKULU RÜYASIYDI

Trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, FETÖ ile mücadelede gösterdiği üstün gayretle dikkati çekmişti. Cesareti, feraseti, hukuka inancı, çalışkanlığı, kutsal bildiği vatanı ve millet için mücadele azmi son derece yüksek olan Alper, FETÖ’nün darbe girişiminde de büyük bir sorumluluk almıştı. 17 savcıyla birlikte hemen soruşturmalara başlayan Alper’in bizzat sorguladığı darbeci askerlerden bazıları 36 saat süren işlemlerin ardından tutuklanmıştı.

250 SORUŞTURMA

Alper, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunan askerler hakkındaki ilk iddianameyi de hazırlayarak vatan hainleri hakim karşısına çıkaran isim olmuştu. Başsavcı Mustafa Alper, FETÖ hakkında, en iyi organize olduğu il olan Denizli’de
250 civarında soruşturma açılmasını sağlamıştı.

Yaklaşık 2 yıl önce Denizli’ye atanan Alper, ceza infaz kurumlarında uyguladığı sosyal projelerle adından söz ettirdi. Başsavcı Alper, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitim Evi’ndeki kadın mahkumların ürettiği tekstil ürünlerini, ‘Zen-Ce’ markası adı altında tescil ettirerek piyasaya sunulması için son haline getirdi. Alper. ‘Zen-Ce’ markasını 15 Mayıs’ta açıklamayı planlıyordu.



Kazaya yol açan kamyonun şoförü Uğur Tufan’ın, uyuşturucu kullanmaktan yargılandığı ortaya çıktı. 

'BABA OĞUL GİBİYDİK'



Kazada yaralanan polis memuru Ramazan Uğur,’Baba oğul gibiydik’ dediği Alper ve şoförü Akşehirli’nin son yolculuklarında da yanındaydı.



Başsavcı Alper’den kalan hatıralar arasında  zeybek oynadığı bu görüntü de var.