Suikastçýlarýn kaçýþ aný! Yeni görüntülere ulaþýldý
ABONE OL

Ýstanbul Emniyet Müdürlüðünün 18 Aðustos akþamý saat 22.20'de Kaðýthane'de yaþanan silahlý saldýrýnýn ardýndan baþlattýðý geniþ kapsamlý çalýþma devam ediyor.

Ýncelenen güvenlik kamerasý kayýtlarýnda, zanlýlarýn olaydan önceki ve sonrasýndaki kaçýþ anlarý kaydedildi.

Görüntülerde saldýrýyý planlayan þüphelilerin bulunduðu evden ellerinde bavullarla asansörle aþaðýya iniþi ve otoparkta araca binmeleri yer alýyor.

Araçla caddeye doðru seyir halindeki þüphelilerin, saldýrýnýn ardýndan bir viyadüðün altýnda araç deðiþtirmeleri de görüntülerde bulunuyor.

Bu arada þüphelilerle beraber hareket ettikleri ve kaçmalarýna yardýmcý olduklarý tespit edilerek yakalanan L.E.E, I.A, A.F.M.M. ve P.Y'nin emniyetteki iþlemleri sürüyor.

- ÝSTANBUL EMNÝYET MÜDÜRLÜÐÜNÜN AÇIKLAMASI

Ýstanbul Emniyet Müdürlüðünden yapýlan açýklamada, 18 Aðustos akþamý saat 22.20'de Kaðýthane'de silahlý kavga olduðunun belirlenmesi üzerine olay yerine intikal edildiði ve geniþ kapsamlý çalýþma baþlatýldýðý belirtilmiþti.

Kimlik bilgileri belirlenen A.A.E.Q, F.M. ve E.K'nin silahla açýlan ateþ sonucu yaralandýðý, saðlýk görevlilerince yapýlan ilk müdahalenin ardýndan A.A.E.Q'nun hayatýný kaybettiði, hastaneye kaldýrýlan F.M'nin hayati tehlikesi bulunduðu, E.K'nin tedavisinin bilinci açýk þekilde sürdürüldüðü kaydedilen açýklamada, alacak meselesinden kaynaklanan saldýrýnýn faillerinin G.S, T.S, S.A, S.A.S.O, L.E.E. ve H.B. olduðunun tespit edildiði bildirilmiþti.

Maðdurlara silahla ateþ açan ve olay yerinden 3 farklý araç deðiþtirerek kaçtýðý tespit edilen þüphelilerden G.S, T.S. ve S.A'nýn 19 Aðustos'ta saat 00.48'de Kýrklareli'nden yurt dýþýna çýktýklarýnýn belirlendiði aktarýlan belirtilen açýklamada, þunlar kaydedilmiþti:

"Devam eden çalýþmalarda, 20 Aðustos 2024 tarihinde Interpol ile yazýþmalar ve ýsrarlý takipler sonucunda ülkemizden çýkýþ yapan G.S, T.S. ve S.A. isimli þüpheli þahýslar, ülkemize getirilmek üzere Romanya'da yakalanarak gözaltýna alýnmýþtýr. Konu ile ilgili geniþ çaplý soruþturma devam etmektedir. Her suç ve suçlunun yurt içinde ve yurt dýþýnda takipçisi olmaya devam edeceðiz."