Suriye ve Irak'a hava harekatý! PKK hedefleri vuruldu
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, PKK/KCK ve diðer terörist unsurlarý etkisiz hale getirerek halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldýrýlarýný bertaraf etmek ve hudut güvenliðini saðlamak amacýyla Birleþmiþ Milletler Anlaþmasý'nýn 51'inci maddesinden doðan meþru müdafaa hakký doðrultusunda, Irak'ýn ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim'de hava harekatý düzenlendiði belirtildi.

Açýklamada, teröristlere ait 32 hedefin baþarýlý þekilde imha edildiði, hava harekatlarýnýn kararlý þekilde devam ettiði kaydedildi.

Ýcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanýlarak çok sayýda teröristin etkisiz hale getirildiði vurgulanan açýklamada, "Asil milletimizin baðrýndan çýkan Türk Silahlý Kuvvetleri, geçmiþte olduðu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliði için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayýncaya kadar azim ve kararlýlýkla devam edecektir. Bu harekatlar sýrasýnda, masum sivillerin, dost unsurlarýn, tarihi ve kültürel varlýklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alýnmýþtýr." ifadeleri kullanýldý.

  • Terör hedefleri
  • Hava harekatý
  • PKK vurulmasý