Suudi Arabistan, Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen bölgelerde 7 proje hayata geçirecek
ABONE OL

KSRelief Genel Baþkaný ve Kraliyet Divaný Müsteþarý Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, Gaziantep'teki bir otelde düzenlenen projelerin tanýtým toplantýsýnda, kardeþ ülke Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduðunu dile getirdi. Türkiye ve Suriye'de 6 Þubat 2023'teki depremlerde büyük yýkým olduðunu hatýrlatan Al-Rabiah, afetleri aþmanýn, acýlarý hafifletmenin en iyi yolunun dayanýþma ve iþbirliði olduðunu söyledi.

Suudi Arabistan'ýn hayata geçirdiði projelerle maddi bir yardýmdan öte bir yardýmlaþma, dayanýþma mesajý verdiðini ifade eden Al-Rabiah, daha iyi bir gelecek inþa etmek için açýlýþý yapýlacak projelerin umut ve direniþi güçlendireceðini kaydetti.

5 BÝN KÝÞÝ YARARLANACAK

Projelerden yaklaþýk 5 bin kiþinin yararlanacaðýný aktaran Al-Rabiah, Türkiye ve Suriye'de 3 bin konut yapýldýðýný, Hatay'da 1000 konutun daha yapýlacaðýný sözlerine ekledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise kadim tarihten gelen yardýmlaþma, acýlarý paylaþma gibi duygularýn depremden sonra çok derinden bir kez daha yaþandýðýný belirterek, depremin ilk gününden bugüne Suudi Arabistan'ýn da tüm gücüyle yanlarýnda olduðunu aktardý.