Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili davada 3 polisin beraatine karar verildi
ABONE OL

Diyarbakýr 10. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki duruþmaya, tutuksuz yargýlanan polis memurlarý S.T, F.T. ve M.S, Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi üzerinden katýldý, Tahir Elçi'nin eþi CHP Ýstanbul Milletvekili Türkan Elçi ve avukatlar da salonda hazýr bulundu.

Cumhuriyet savcýsý, esas hakkýnda hazýrladýðý mütalaasýnda sanýklarýn beraati yönünde karar verilmesini istedi.

Elçi ailesinin avukatlarý, mütalaaya katýlmadýklarýný belirterek, sanýklarýn cezalandýrýlmasýný talep etti.

Sanýk polisler ise beraat talebinde bulundu.

Tahir Elçi Ýnsan Haklarý Vakfý Baþkaný ve Elçi ailesinin avukatý Mahsum Batý, mütalaaya katýlmadýklarý için mahkemenin vereceði kararý protesto edeceklerini belirterek, duruþmayý takip eden avukatlarla salondan çýktý.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanýklar S.T, F.T. ve M.S'nin "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan beraatine karar verdi.

- FÝRARÝ TERÖRÝST UÐUR YAKIÞIR'IN DOSYASI AYRILMIÞTI

Diyarbakýr'ýn Sur ilçesinde 28 Kasým 2015'te Diyarbakýr Barosunca, terör saldýrýlarýnda zarar gören tarihi Dört Ayaklý Minare'ye dikkati çekmek amacýyla basýn açýklamasý yapýlmýþ, açýklamanýn ardýndan teröristlerin saldýrýsý sonucu polis memurlarý Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur þehit olmuþ, çýkan çatýþmada dönemin Diyarbakýr Baro Baþkaný Tahir Elçi hayatýný kaybetmiþti.

Olaya iliþkin hazýrlanan iddianamede, saldýrýnýn ardýndan kaçan terör örgütü PKK mensubu Mahsum Gürkan'ýn bölgede gerçekleþtirilen operasyonda etkisiz hale getirildiði belirtilerek, hakkýnda yakalama kararý çýkarýlan terörist Uður Yakýþýr'ýn "devletin birliði ve ülke bütünlüðünü bozmak", 2 polis memurunu "kasten öldürmek" suçlarýndan 3'er kez aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet ile Tahir Elçi'yi "olasý kastla öldürmek"ten 20 yýldan 25 yýla, polis memuru S.T'yi "öldürmeye teþebbüs"ten 20 yýla, "mala zarar vermek" ve "ruhsatsýz silah bulundurma, taþýma veya satýn alma"dan da 1 yýl 4 aydan 5 yýla kadar hapsi isteniyor.

Mahkeme heyetince, hakkýnda yakalama kararý çýkarýlan terörist Uður Yakýþýr'ýn dosyasýnýn ayrýlmasýna karar verilmiþti.